Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 16.02.2018.
08:27
S. Đurić - Vesti A

Seka i Ceca osvajaju Dalmaciju

Slušaoci splitskog Jadranskog radija u poslednje vreme u večernjim satima mogu uživati u hitovima Saše Matića, Šabana Šaulića, Seke Aleksić, Svetlane - Cece Ražnatović i drugih pevača iz Srbije. Nekima je to zasmetalo, uzimajući u obzir činjenicu da pesme naših izvođača i ne mogu baš tako često da se čuju na hrvatskim radio i TV stanicama. Međutim, razlog je prost i jednostavan, slušaoci žele više pop i narodne muzike.

Z. K. Munja
Svetlana Ceca Ražnatović


- Jadranski radio je lokalna radio stanica s gradskom koncesijom za Grad Split i izložen je konkurenciji radio stanica koje imaju regionalne i državne koncesije za to područje. Promenu muzičkog programa provodimo na način da se u dnevnom programu puštaju pesme isključivo domaćih autora i izvođača, pogotovo pesme koje su nastale u tom području, dok u večernjim i noćnim satima uz domaću pop i narodnu produkciju, mogu ići i pesme iz regiona. Odluku da se puštaju pesme iz okruženja doneli smo na osnovu ispitivanja tržišta. Direktna anketa slušalaca se provodi svaki put kad otvorimo telefon za pozive i poruke slušalaca i ispunjavamo njihove muzičke želje - rekli sa za index.hr sa Jadranskog radija.

Željko i Saša najpopularniji

Pevač Toni Cetinski otvoreno je jednom prilikom govorio o tome koji su naši pevači dobrodošli u Hrvatsku, ali i priznao da se pesme naših izvođača ne mogu čuti na njihovim radio-stanicama sa nacionalnom frekvencijom.
- Željko Joksimović i Saša Matić su među najpopularnijim srpskim pevačima u Hrvatskoj i to su dokazali nebrojeno puta tako što su punili najveće koncertne dvorane. Ceca Ražnatović bi to sigurno uradila da želi i da joj daju dozvolu da dođe - rekao je Toni u emisiji "Jutro sa Zeletom".
Međutim, kako stvari stoje izgleda da se situacija polako menja.

Može li za radne ljude Dejan Matić - "Ova ljubav baš preteruje?", Šemsa Suljaković, "Izdali me prijatelji, izdao me brat", "Može od Saše Matića, "Nađi novu ljubav?"", samo su neke od želja slušalaca Jadranskog radija. Međutim, ima i onih kojima ne odgovara da se na hrvatskom radiju slušaju srpski pevači, pa iz Jadranskog radija kažu da se susreću da pretnjama.

Svilar i Bajaga na HRT

Da muzika nema granica i da se pravi umetnici prepoznaju svuda govori i slučaj Dušana Svilara, koji je gostovao u muzičkoj emisiji "Lijepom našom", koja se emituje na HRT.
- Pozvao me je Brano Uvodić, voditelj emisije da učestvujem u emisiji. Zaista imam jako lepo iskustvo i nikavih problema nisam imao. Publika u studiju veoma je lepo reagovala na moje pesme - rekao je Dušan Svilar.
Momčilo Bajagić Bajaga je pre dve godine pred koncert sa Instruktorima u zagrebačom Domu sportova. Tim povodom beogradski roker gostovao je u emisiji "Život je lijep".
- Mi ne gostujemo često u Hrvatskoj, ali kad imamo neki nastup do sada nismo imali nekih problema sa medijima i do sada su nas ispratili svi jači hrvatski mediji. To obično organizator koncerta u Zagrebu završi posao oko medija. Mi radimo sa hrvatskim firmama, tamo sarađujemo i oni nam obezbede tu neku medijsku pažnju - rekao nam je jednom prilikom Bajaga.

- Na prvom mestu negujemo muzičku kulturu našeg zavičaja. U noćnom programu ne puštamo neku drugu stranu muziku nego smo se opredelili za muziku razumljivog karaktera. Tu onda imamo puno pesama iz Bosne, i razumljivo iz Srbije. Mi smo živeli nekada u zajednici, ljudima je to ostalo u sećanju, da vole i Harisa Džinovića i pesmu "Pariske kapije", Šabanov "Žal", "Božanstvena ženo" Miroslava Ilića, Anu Bekutu, Svetlanu Ražnatović, Seku Aleksić, Daru Bubamaru... - kaže Kristijan Štengl, vlasnik Jadranskog radija za Slobodnu Dalmaciju, otkrivajući kako je prošloga leta, preuzimajući Jadranski radio, prvo otišao na splitsku pijacu u centru grada i anketirao ljude želeći da čuje kakvu bi muziku voleli slušati na radiju.

Narodna i pop muzika iz Srbije može se čuti i na radio Daruvar i Virovitica.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online