Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 08.04.2018.
23:23
S. Đurić - D. Petrović - Vesti A

Šarena jaja i bogata trpeza

Praznična atmosfera nije zaobišla ni poznate ličnosti koje najveći hrišćanski przanik Vaskrs proslavljaju u krugu porodice. Pevačice se na društvenim mrežama hvale vaskršnjim jajima i kolačima, kao i raznim đakonijama koje su pripremile za prazničnu trpezu.

Z. K. Munja
Rada Manojlović

Jelena Tomašević i Ivan Bosiljčić praznike provode u Užicu sa porodicom poznatog glumca.

- Naša ćerka Nina obožava kada na Veliki petak farbamo jaja, a njena specijalnost su lepljenje sličica. Ove godine smo u Užicu i imamo dupli povod za radost. Pored toga što ćemo slaviti Vaskrs, najveći hrišćanski praznik, moj rođeni brat će istog dana krstiti svoju treću ćerku Kalinu - kaže Bosiljčić.

Goca Božinovska važi za vrsnu domaćicu koja poštuje sve vaskršnje običaje.

- Pripreme za Vaskrs mi nikada ne padaju teško jer je to za mene nešto prelepo. Okupe se moja deca i svi koje volim, a to je najvažnije, posebno što smo sve manje zajedno jer svako juri na svoju stranu. Prvo sam ofarbala jaja, pa tek onda pripremala hranu za vaskršnju trpezu na kojoj će obavezno biti moja nadaleko čuvena ruska salata - kaže Goca i dodaje da je Vaskrs omiljeni praznik njenog sina Mirka koji se kao dete takmičio u tucanju jajima.

Voditeljka Marija Veljković obožava Vaskrs zbog svoje dece koja se raduju ovom prazniku.

- Milan i ja idemo sa decom na tradicionalni vaskršnji ručak kod njegovih roditelja s kojima slavimo praznik. Suprug i ja nemamo mnogo slobodnih dana tokom praznika, pa nećemo nigde putovati. Vaskrs volim zbog moje dece koja uživaju u farbanju jaja i vaskršnjoj dekoraciji našeg doma - kaže Marija.

Viki u Nišu

Viki Miljković će sa suprugom i sinom Vaskrs proslaviti u Nišu. Slobodne dane i kraći raspust Andreja žele da iskoriste kako bi se videli sa njenom porodicom. Viki kaže da tradicionalista i da voli da za praznike sama oboji vaskršnja jaja, umesi torte i kolače.
- Volim porodična okupljanja za Vaskrs. Krijemo jaja, a svako dobije po neki poklončić. Obično su to razne čolokadne zeke. Vaskršnja trpeza je za mene nešto posebno i već od deset ujutru pripremam razne đakonije jer smo svi u porodici veliki gurmani. Prvo se okreće prase na ražnju, posle bude roštilj, pa kotlić. Na svaka dva sata se pravi novo jelo - kaže pevačica.
- Uvek Vaskrs slavim tradicionalno, u krugu porodice. Tada sve obaveze stavljam po strani, jer taj dan porodično imamo samo za sebe - kaže glumac Marko Živić.

Uoči Vaskrsa Rada Manojlović ima nastup, ali će požuriti kući kako bi praznik proslavila sa porodicom u rodnom Četerežu.

- Praznici, a posebno Vaskrs, uvek me podsete na detinjstvo. Sećam se da su pripreme za praznik počinjale kod naše nane kada smo sestra Marija i ja sa nanom farbale jaja. Naravno, više smo odmagale nego pomagale, a ona nam je crvenim jajetom mazala obraze kako bismo bile zdrave i jedre cele godine. Tih običaja se i danas pridržavam - kazala je Rada.

Dragana na radnom mestu

Mlada voditeljka Dragana Kosjerina Vaskrs će provesti radno.
- Radim Jutarnji program, što znači da ustajem u četiri ujutru i deo praznika provešću na radnom mestu. Posle toga posvetiću se porodici koja se trudi da neguje tradicionalne vrednosti. Moja sestra se posebno raduje Vaskrsu i uvek na mene prenese praznični duh - kaže lepa voditeljka.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online