Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 09.06.2018.
08:31
S. Đurić - Vesti A

Poznati na meti hakera

Pevač Aco Pejović poslednje dve godine našao se na meti, kako je rekao predstavnicima medija, pojedinca ili kriminalne grupe koja se pod njegovim imenom predstavljala na Fejsbuku i tražila novac od žena.

Z. K. Munja
Kriminalci mamili žene: Aco Pejović

- Žene koje su me, navodno, upoznale putem društvenih mreža, uplaćivale su mi novac, zato što sam "u dugovima kod zelenaša, jer mi je supruga blokirala sve kartice", ili zato što "imam humanitarni fond pa prikupljam novac za lečenje bolesnih ljudi", ili zbog toga što "obećavam da ću ih zaposliti, ali mi treba finansijska pomoć da bih mogao to realizovati" - objasnio je Aco Pejović u saopštenju podeljenom novinarima.

Pevač ističe da ne koristi društvene mreže, osim Instagrama, a Fejsbuk profil vodi njegov tim.

- Meni je savest mirna. U ovom slučaju žrtve prevare su moja porodica i ja. Upozoravam sve javne ličnosti da se čuvaju ovakvih prevara, a fanove da ne nasedaju na ovakve igre.
Pevač navodi da sumnja na nekog iz svoje bliže okoline, budući da osoba koja obmanjuje javnost u njegovo ime u svakom trenutku zna svaki njegov korak. On ističe da ga je Svetlana - Ceca Ražnatović savetovala da se odmah obrati policiji.

Lažni Džiboni zavodio žene

Poblema s ljudima koji su se predstavljali njegovim imenom imao je i hrvatski pevač Džiboni, a jedan od Fejsbuk korisnika je glumeći muzičara virtuelno flertovao sa stotinama devojaka.
- Imao sam i ja lažnog Džibonija koji je sakupio nekakvih 9.000 mojih prijatelja, a znam i da je bio s nekoliko stotina devojaka u elektronskom flertu. Moja je menadžerica nekako uspela da dođe do njega, a mislim da je intervenisala i policija i to se rešilo. Sada imam ljude koji brinu o tome - ispričao je Džiboni.

Na meti zloupotrebe na društvenim mrežama našla se i glumica Olga Odanović, kada je osvanula njena slika na kojoj prikazuje kako glumica prima transfuziju na Kliničkom centru Srbije. Brojni zabrinuti fanovi poželeli su Olgi brz oporavak. Međutim, brzo su se oglasile njene kolege, koje su napisale da je profil lažan.

A. Čukić
"Golać": Branislav Lečić

I Olgin kolega Branislav Lečić bio je žrtva hakera. Glumac se obratio svojim pratiocima na Fejsbuku i zamolio ih da prijave lažni profil koji je otvoren u njegovo ime. Naime, nepoznata osoba napravila je lažni nalog pod njegovim imenom i objavljivala gole fotografije, objašnjavajući da je to Lečić.

- Dragi prijatelji, botovi stalno otvaraju lažne profile i privatnim porukama uznemiravaju poštovaoce moga rada. Ovo je treći u poslednjih mesec dana. Zamolio bih vas da ga zajedničkim snagama ugasimo. Unapred se zahvaljujem. Vaš Leka - napisao je tada glumac.
Pevačica Milica Todorović našla se u neprijatnoj situaciji, kada su nepoznati muškarci hakovali njen profil na Instagramu i prikazali nepristojan sadržaj.

Akcija "zbog bolesnog dede"

Milan Vasić našao se u velikom problemu pre nekoliko godina kada je izvesni Marko Marković Markoni, koji je otvorio lažni Fejsbuk profil pod glumčevim imenom. Taj dečko je u Milanovo ime, kako su pisali mediji, pokrenuo akciju zbog "bolesnog dede njegovog druga" kome je potrebna operacija i od svojih Fejsbuk prijatelja tražio da budu humani i uplate određenu sumu novca.
- U poslednjih godinu dana izvesni Marko Marković Markoni, koga ja nikad u životu nisam video i ne znam ko je, kreirao je Fejsbuk profil koristeći moje ime i prezime. Kao vrhunac zloupotrebe mog imena i prezimena, taj Markoni je pokrenuo humanitarnu akciju kojom u moje ime poziva ljude dobre volje da uplate novčani prilog za navodnu operaciju nečijeg dede - rekao je tada Milan.





 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online