Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 12.11.2010.
06:08
blic.rs A

Luis: U januaru pravim sedmo dete

Ljubiša Stojanović Luis čvrsto je rešio da dobije i sedmo dete, na čijem će nastanku da poradi u januaru mesecu sa Silvanom, svojom nevenčanom, trećom suprugom.

Zbog straha od smrti u samoći, pribegava čestom produženju loze: Luis
 

Kako piše “Blic“, čuveni muzičar otkriva da potreba za velikim brojem potomaka potiče iz njegovog dubokog, nedavno osvešćenog straha, da će u starosti ostati sam.

- Moji roditelji su umrli u samoći, a ja se nadam da će za 40-ak godina, kada budem odlazio sa ovog sveta, bar jedno dete biti uz mene - kaže Luis.


Najmlađa ćerka, Ela Mita, 19. novembra puni dve godine, a najstariji sin Miodrag ima 37.


“Svi hoće brata ili sestru“

- Svih šestoro dece žele da dobiju još jednog brata ili sestru. I moja Silvana to želi... nadam se sa mnom (smeh). Unuke nemam. Što se tiče male dece, sve moram sam - šali se Luis.


Iako porodičan čovek, kaže da je skitnica u duši. Skitnica u čije se kosti vremenom uvukao strah od samoće.


- Priznajem, imam taj mali strah da ću kad tad ostati sam. Sa 16 godina sam otišao da se školujem, napustio sam roditeljski dom i moji roditelji su ostali sami. Plašim se takve sudbine, verovatno je i to jedan od razloga što stvaram toliko dece. Imam u životu dve ogromne ljubavi koje su neodvojive od mene: deca i muzika - kaže Luis.


“Deca nisu naše vlasništvo“

Nežan je i pažljiv otac. Smatra da ljudi greše kada smatraju da su naša deca naše vlasništvo.


- Kada shvatiš da su ti deca samo pozajmljena i da je tvoja uloga da ih odgajaš i pomogneš im koliko možeš, onda gledaš da što bolje iskoristiš to vreme koje provodiš sa njima - priča čuveni etno-džez muzičar.


Za njegovu drugu veliku ljubav, muziku, mnogo se borio. Do velikih i značajnih stvari u životu ne vodi trasiran put. Kada je sa 14 godina napravio muzički aranžman koji je predstavljao fuziju džeza i etna, što je danas hit u svetu, njegov nastavnik muzike rekao mu je da nije muzikalan. Taj razred je, verovali ili ne, ponavljao zbog muzičkog!


- Hvala Bogu, imao sam izvanredne roditelje koji su me podražavali na pravi način. Kada sam upisao srednju muzičku i napuštao dom, pitao sam oca: Mogu li da odem u grad, učim muziku i živim sam? “Možeš, al’ nema nazad”, odgovorio mi je. „Ali ako krene loše, da te zovem?“, pitam ga ja, a on će: “Ako krene dobro, zovi me, pa da napravimo još bolje.”


Prepreka u braku

Na sledeću prepreku naišao je u prvom braku. Supruga Nevenka nije želela muža muzikanta, pa se njoj za ljubav zaposlio kao nastavnik u školi. Al’ ne zadugo. Ljubav prema muzici pobedila je ljubav prema ženi i supruga ga je ostavila. Druga supruga Duda, koju je i u pesmi opevao, razumela je njegovu misiju umetnika. Osamnaest godina bili su u divnom braku, a onda je, kako kaže, čarolija nestala.


Sa trećom, Silvanom, koja mu je rodila troje dece, još nije zvanično venčan.


- Pitao sam je da se uda za mene, ali ona neće. Ko zna, možda ima druge planove - smeje se Luis.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online