Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Nedelja 22.01.2012.
09:13
Večernje novosti A

Film Anđeline Džoli finansirala S. Arabija

Američki novinar srpskog porekla Vilijam Dorić ističe da se po Holivudu priča da je film "U zemlji krvi i meda" finansiran iz Saudijske Arabije, a da je glumica Anđelina Džoli, koja ga je režirala, odabrana zbog svojih političkih stavova.

"Ona nije neuka. Bliska je vašingtonskim političarima. A njen otac, holivudski glumac Džon Vojt, pohađao je Stepinčevu srednju školu u Njujorku. Izgrađena je 1950. godine i dobila je ime po hrvatskom katoličkom svešteniku osuđenom za zločine nad Srbima i Jevrejima u Drugom svetskom ratu", rekao je Dorić.

Anđelina Džoli i njen dečko Bred Pit

Činjenica da je Džon Vojt praktično đak Alojzija Stepinca, kaže on, možda je ključ antisrpske kampanje Anđeline Džoli.

Dorić je za beogradske "Večernje novosti" rekao da je Džolijeva potrošila 13 miliona dolara za ovaj film, ali da joj donosi malu zaradu, dok ga je jedan bioskop u Los

"Anđelinin film je banalan, površan i pretenciozan"

 

Glumac Dragan Bjelogrlić ocenio je film "U zemlji krvi i meda" Anđeline Džoli kao banalan i površan sa dramatično pretencioznim tumačenjima tragičnih događaja u bivšoj Jugoslaviji i dodao da je napustio gledanje filma pola sata nakon početka premijere u Los Anđelesu.

Anđelesu skinuo sa repertoara posle samo tri prikazivanja, što je ogroman neuspeh.

Napomenuvši da je Srpska pravoslavna crkva u filmu optužena za zlodela, Dorić je ocenio da je film Džolijeve "pokušaj kinematografskog genocida".

"Anđelina Džoli bi možda volela da se misli da je film umetnički, ali, u suštini, ovo delo je čista antisrpska propaganda. Režiserka publici šalje poruku da su Srbi totalno ludi, divlje zveri, a muslimani nevine žrtve. Na kraju špice ispisala je i 'podatke' o muslimanskim žrtvama i '50.000 silovanih žena'", navodi Dorić.

On tvrdi da je od pet holivudskih filmova posvećenih Srbima kao zločincima samo "Iza neprijateljskih linija" zaradio novac, dok su filmski kritičari "Njujork tajmsa" napisali da su ti filmovi "veliko razočarenje".

"Sa toliko neuspelih filmova o ratu u bivšoj Jugoslaviji nijedan producent ne bi radio još jedan takav film, naročito posle promašaja Anđeline Džoli", istakao je Dorić.

Dorić dodaje da su u Holivudu, međutim, priča da će Džon Travolta i De Niro raditi film o Srbiji.

"Znam da De Niro voli Srbiju i ne verujem da će uraditi film koji će nas uvrediti", uveren je Dorić.

Vilijam Dorić Todorović je rođen 1939. u Zapadnoj Virdžiniji, u porodici Todorović iz Krajine. Doriću su ustaše ubile 17 rođaka u crkvi u Vojnici. Kolumnista je poznatih američkih glasila i od 1985. vlasnik izdavačke kuće "GM buks". Autor je šest knjiga, od kojih je poslednja foto-monografija o Srbiji na engleskom. Nosilac je Ordena Svetog Save.

POVEZANE VESTI

Nedelja 22.01.2012. 11:02
Једноставно треба игнорисати ту бештију, забранити приказивање филма у Србији, или га бојкотовати. А наше "холивудске пичкице" као што су Сергеј Трифуновић, Драган Мићановић, Горан Јефтић и још неки ставити на стуб срама. Јутрос сам прочитао изјаву Драгана Мићановића да су Ратко Младић и Радован Караджић ратни злочинци. Ни злочиначки суд у Хагу још није донио било какву пресуду а он их већ прогласио за злочинце. Није то изјавио за Готовину и остале осуђене хрвате за УДРУЖЕНИ ЗЛОЧИНАЧКИ ПОДУХВАТ а даје овакве изјаве да би се додворио и добио још неку "улогицу" у Холивуду. Мука ми је од ових јајара ја би то све ...
Nedelja 22.01.2012. 09:29
Tako to obično biva: prvo proda tijelo a kasnije i dušu. Kažu da je film tutu-rutu, malo ih je ološ uštinula za neku kintu i to ti je to:)
Nedelja 22.01.2012. 10:48
nije ni prvi a nece biti nazalost ni zadnji antisrpski film najgore su mi pored narkomanke i fufice dzoli,nase prodane duse koje mogu da nam p.... nikada ne bi obrukao svoj narod
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online