Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Utorak 14.02.2012.
19:23
A

Anđelina: Moj film nije antisrpski

Holivudska glumica i rediteljka filma "U zemlji krvi i meda" Anđelina Džoli rekla je u Sarajevu, uoči gala premijere svog filma, da se zaljubila u ovaj region zahvaljujući glumcima koji su interpretirali likove u njenom filmu.

Anđelina Džoli po dolasku u Sarajevu
 

"Bilo je teško naći balans u radu na snimanju filma jer se radi o izuzetno osetljivoj temi. Posebno je osetljiva tema jer je politika u ovom regionu jako komplikovana", kazala je Džolijeva.

Upitana da li je njen film antisrpski rekla je da "nije uopšte usmeren protiv Srba jer ona nema takav stav".

"Takve reakcije pokazuju koliko je ovaj region podeljen. Glumci su me naučili jako puno o tome kako je biti deo ovog regiona, kako je biti ujedinjen, kako je biti Jugosloven .. Ja mislim da od članova ekipe koji su glumili u mom filmu, niko ne razmišlja o tome odakle je onaj drugi", rekla je Anđelina Džoli.

Prema njenim rečima, srpski glumci su jako talentovani kao i ostali glumci s kojima je radila na realizaciji filma "U zemlji krvi i meda". Upitana na koji način se pripremala za snimanje filma, Džolijeva je rekla da je imala dosta savetnika.

"Oni su me savetovali i kada sam privatno boravila u BiH, razgovarala sam sa žrtvama, zvaničnicima... Jako puno sam istraživala. Imala sam različite savetnike i iz vojne oblasti, a videla sam i dosta dokumentarnog materijala", rekla je Džolijeva.

Glumica je istakla da je zadovoljna svojim prvim rediteljskim filmom i da prema njemu ima jake emocije.

Prema njenim rečima, u ratnoj BiH 90-tih godina je zakasnila reakcija međunarodne zajednice koja je "trebalo da interveniše na vreme, dok je ceo svet mirno gledao šta se dešava, kao što je i danas slučaj sa Sirijom".

Rediteljka filma "U zemlji krvi i meda" Andželina Dožli doputovala je u Sarajevo sa suprugom Bredom Pitom privatnim avionom.

POVEZANE VESTI

Utorak 14.02.2012. 19:35
Prvo...to nije film ..to je propaganda...drugo...sto ne snimi film o Jasenovcu,Jadovnu,o Turskoj imperiji kada Srbe nabijase na kolac,o deci otetoj i odvedenoj u janicare,o pokatolicavanju Srba,o poturicama.o onom muceniku sto ga nabise na flasu na kosovu..MARTINOVICU....o balijama sto ubijase Srbe preko Albanije,o Srpkinjama otetim i sve vreme rata u Sarajevu drzanim kao prostitutke,o ubijenim u Sarajevu,ooooooooooooooooo puno toga..evo brace Srba pa ce ti reci sta preskocih!!!
Utorak 14.02.2012. 20:22
ma kako da nije, a to sto si stavila da je 300.000 balija poginulo i sto se u filmu prikazuje samo srpska vojska, to je slucajno jel, desava se. Joj fukso sto me nerviras
Utorak 14.02.2012. 19:49
Ma pustite je nije vredna tolike paznje a neka muslimani gledaju kako se njihove zene j..u,pa ce im se SRCICI radjati.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online