Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 27.01.2015.
11:00
Sponzorisani tekst A

Premijera filma “Težina lanaca 2” u Akademiji 28

Beogradska PREMIJERA dugo očekivanog nastavka poznatog dokumentarnog filma srpsko-kanadskog producenta i režisera Borisa Malagurskog, TEŽINA LANACA 2, biće održana 31. januara 2015. godine, u Velikoj sali AKADEMIJE 28, sa početkom u 18 časova.

Akademija 28
 

“Težina lanaca 2” bavi se neoliberalnim reformama na prostoru Balkana nakon raspada Jugoslavije, kao i njihovim uticajem na sve sfere današnjeg društva: politiku, ekonomiju, vojsku, kulturu, obrazovanje, medije, itd. Film je značajan zbog niza ekskluzivnih intervjua sa nekima od najvažnijih ličnosti sa ovih prostora, ali i sa svetski poznatim imena kao što su: Noam Čomski, Oliver Stoun, Karla del Ponte, Majkl Parenti, Markus Papadopulos, Džon Piter Mejer, R. Džejms Vulzi, Iraklis Tsavaridis, Dajana Džons, Domagoj Margetić, Miroslav Lazanski, Ivan Pernar, Igor Mandić, Slavko Kulić i mnogim drugim.

- Kroz priče o rasprodatim i opljačkanim preduzećima, korumpiranim političarima, fiktivnim tribunalima, destruktivnim stranim investitorima, i raznoraznim ekonomsko-vojnim savezima, “Težina lanaca 2” dekonstruiše moderne mitove o svemu što su obećali da će nam doneti bolji život - reči su Malagurskog.

Svetska premijera “Težine lanaca 2” organizovana je u Johanesburgu, 20. novembra prošle godine, u okviru filmskog festivala Montekasino. Do sada su održane projekcije u još sedam svetskih centara: Stokholm, Meksiko Siti, Vankuver, Toronto, Insbruk, Štutgart i Berlin, a zakazane su projekcije u gradovima širom Srbije (Kraljevo, Niš, Novi Sad, Gadžin Han, itd) i u inostranstvu: Moskva (2. maj), Beč (28. februar) i Linc (27. februar).

Kako su ulaznice za premijeru u 18h rasprodate tokom prvih nekoliko sati od puštanja u prodaju, biće organizovana još jedna projekcija filma tokom iste večeri, od 21h.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Akademije 28, po ceni od 400 din.

Akademija 28
 
ZANIMLJIVOSTI
* U filmu "Težina lanaca 2" je intervjuisan Ivan Pernar, saradnik Ivana Sinčića, vođe Živog zida u Hrvatskoj, koji objašnjava kako funkcioniše hrvatska ekonomija, zbog čega je Hrvatska narodna banka pretvorena u menjačnicu, što čini kunu, zapravo, bonom za evro, kao i kako je moguće da se hrvatska kuna ne štampa u Hrvatskoj.

* Jelena Milić, Sonja Biserko, Borka Pavićević i Dušan Gamser su među intervjuisanima u filmu i odgovaraju na pitanja o finansijerima njihovih nevladinih organizacija. Nataša Kandić je odbila intervju za film, a na pitanje preko telefona o tome ko finansira njen Fond za humanitarno pravo, spustila je slušalicu.

* Do intervjua sa Oliver Stounom je došlo sasvim slučajno. Malagurski je putem Fejsbuka saznao da je Stoun na Subverzivnom filmskom festivalu u Zagrebu. Bez garancije da će dobiti intervju, odmah se uputio ka Zagrebu. Na festivalu je Stounu predao DVD filma "Težina lanaca", ali nije uspeo da dogovori intervju, te se iste noći vratio za Beograd. Kad se probudio sledećeg dana, čekao ga je mejl od Stounovog agenta - Stoun je ipak želeo da da intervju. Malagurski je istog trenutka ponovo otputovao u Zagreb da intervjuiše Oliver Stouna, kojem se dopao film "Težina lanaca".
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online