Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 27.01.2015.
08:58
Beta A

Završen Kustendorf, Zlatno jaje Đakomu Abrucezeu

Nagradu "Zlatno jaje" za najbolji film na Internacionalnom filmsko-muzičkom festivalu "Kustendorf" dobio je reditelj Đakomo Abruceze za kratkometražni film "Stella maris".

Fonet/TV Fonet
Dobitnik nagrade "Zlatno Jaje": Đakomo Abruceze

Primajući "Zlatno jaje" Đakomo Abruceze rekao je da mu znači što je nagradu dobio baš u Srbiji, i našalio se da se nada da će dobiti i srpski pasoš.

On je bećao da će se u Srbiju vratiti na jesen ili zimu da snimi film. Kako je rekao agenciji ima u planu da snimi film "Nered" (Disorder) koji će biti priča na relaciji Beograd-Milano.

- Ako sve bude u redu sa novcem doći ću u Beograd na jesen ili zimu da snimim 'Nered'. U planu mi je i snimanje jednog dokumentarca 'Disko boj', ali sve u svoje vreme - kazao je Abruceze.

"Srebrno jaje" pripalo je srpskom reditelju Marku Šopiću za film "Torba", dok je "Bronzano jaje" pripalo reditelju sa Islanda Gudmunduru Arnaru Gudmundsonu za film "Dolina kitova".

Specijalna nagrada žirija pripala je egipatskom reditelju Omaru El Zohairiju za film "Inauguracija javnog toaleta na 375. kilometru" a nagrada "Vilko Filač" na najboljeg direktora fotografije pripala je Ani Mariji Viždei za film "Ringišpil".

Za nagrade se takmičilo 17 reditelja iz celog sveta, a o nagradi za Zlatno, Srebrno i Bronzano jaje odlučivao je žiri u sastavu francuske producentkinje Klodi Osar, direktorke Britanskog filmskog instituta Amande Nevil i meksičkog producenta Aleksa Garsije.

Fonet/TV Fonet
Završen još jedan Kustendorf: Domaćin i gosti festivala na sceni

O nagradi "Vilko Filač" odlučivali su direktori fotografije Goran Volarević i Ištvan Borbaš.

Član žirija Aleks Garsija rekao je da svi takmičari mogu da budu srećni i počastvovani što su bili na "Kustendorfu".

- Budite ohrabreni da radite ovo što radite, vi ste svi pobednici - rekao je on.

Osnivač festivala, reditelj Emir Kusturica, uručio je producentkinji Klodi Osar nagradu "Drvo života".

- Ako svet u budućnosti bude imao producenta kao što si ti, svet će biti lepše mesto - poručio joj je Kusturica.

Osar je kazala da je vrlo emotivna zbog primanja te nagrade, da je impresionirana "ovim jedinstvenim festivalom na svetu" i dodala da je ovo najbolja nagrada koju je dobila u životu.

Dodelom nagrada festival "Kustendorf" u Drvengradu na Mećavniku i zvanično je zatvoren.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online