Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 21.05.2015.
14:39
Tanjug A

Kan zgrožen: Eksplicitan seks u 3D

Ponoćna projekcija hiper seksualne 3D priče "Love" (Ljubav) Gaspara Noe noćas je unela dašak kontroverze na filmski festival u Kanu. Film koji ništa ne ostavlja mašti je priča o buroj ljubavnoj vezi mladog para sa grafičkim scenama seksa uključujući krupan plan ejakulacije, orgije, trojke i prostitutku-tranvestita.

letempsdetruittout.net
Jedna od "pristojnijih" scena iz filma

Plakat za film sa slikom opuštenog penisa doneo je filmu veliku dozu ozloglašenosti uoči premijere u Kanu. Interesovanje za film bilo je toliko veliko da su na desetine gledalaca sa plaćenim kartama bile odbijene, a više svađa i sukoba je izbilo ispred pozorišta Gran Pale.

- Godinama sam sanjao da snimim film koji će u potpunosti reprodukovati strast zaljubljenog mladog para, sa svim fizičkim i emotivnim ekscesima - naveo je Noe uoči premijere.

Publika je stojećim ovacijama pozdravila film, iako mnogi kritičari nisu bili oduševljeni filmom.

- Poput lošeg seksa, traje beskonačno bez klimaksa ili svršetka na vidiku - navela je kritičarka Sofi Kaufman.

Argentinski režiser koji živi i radi u Francuskoj objasnio je da je želeo da prevaziđe "smešnu podelu koja diktira da normalan film ne može da sadrži preterano erotske scene iako svi vole da vode ljubav".

Film je priča o mladiću Marfiju koji se priseća izgubljene ljubavi Elektre i vremena koje su proveli zajedno. Noe sebe smešta u centar priče - glavni junak je mladi režiser koji želi da snimi eksplicitni film o ljubavi i seksu. Dvoje sporednih likova u filmu se čak zovu Gaspar i Noe.

Režiser je rekao da je rado prihvatio tri dimenzije u filmu.

- Osećao sam da će 3D gledaocu dati veći osećaj identifikacije sa glavnim junakom i njegovom nostalgijom - rekao je Noe.

Gaspar Noe reputaciju nekoga ko šokira stekao je filmom "Otpozadi". Na prikazivanju filma u Kanu 2002. hitna pomoć je dolazila po više gledalaca kojima je pozlilo posle eksplicitne scene silovanja. Oko 250 ljudi napustilo je projekciju filma sa Monikom Beluči i Vensanom Kaselom posle 10-minutne scene sodomije, brutalnog ubistva i silovanja.

Direktor festivala Tjari Fermo predstavio je noćas troje nepoznatih glumaca, kojima se Noe zahvalio na poverenju i smelosti, uz duhovit komentar da će ih publika u naredna dva sata veoma dobro upoznati.

Na Tviteru, "Love" je mahom sasečen.

- Loša skica veze koja propada. A i scene seksa posle izvesnog vremena postaju dosadne - napisala je kritičarka lista "Sight and Sound" Izabel Stivens dok je kritičar BBC-a Džejson Solomons prokomentarisao: "definitivno nije pornić - dijalog nije došao do tog nivoa".

Za sada se ne zna da li će film biti podvrgnut nekoj cenzuri u inostranstvu iako američki distributer "Alchemy" obećava da će "učiniti sve da zaštite ovaj sjajan film".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online