Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 31.12.2015.
13:20
A. Zarić - Vestionline A

Ako ostajete kod kuće, neka bude zabavno

Nemojte da očajavate ako nemate (višak) novca za neki restoranski/klupski doček 2016. godine ili ako nema ko da vam pričuva dete. Novogodišnja noć može biti sjajna i kod kuće, u društvu i solo varijanti!

pixabay.com
Obavezno okitite stan i uživajte u veselim bojama oko sebe...a onda i u filmovima

Kupite piće koje volite i napravite omiljenu zakusku. Izaberite nešto što vam neće oduzeti previše vremena (kojeg ionako nemate). Kad smo već kod broja ljudi...u dogovoru sa partnerom, možete da pozovete i nekoliko prijatelja. U tom slučaju, neka svako donese ponešto i eto dovoljno hrane i pića.

Ukoliko rešite da slavite udvoje, donosimo vam predloge za (praznične) filmove koje možete da odgledate u Novogodišnjoj noći. Čak i ako ostanete sami kod kuće!

"It’s a Wonderful Life" ("Divan život")

Film Frenka Kapra iz (sada već davne) 1946. predstavlja najbolji praznični film svih vremena. Ujedno je ultimativna priča o naivnom američkom idealizmu u liku Džimija Stjuarta. Njegov Džordž Bejli nikada neće napustiti svoju palanku, ali će uticati na živote toliko ljudi da na kraju, kad jaka sumnja razdire, Svevišnji šalje anđela da mu pokaže kakav bi život njegovih bližnjih bio da se on nikada nije rodio. Ko ne zaplače u poslednjih desetak minuta filma, ima srce od kamena.

"The Night Before" ("Noć pre") 

Ovogodišnji hit, nova komedija Seta Rogena "Noć pre" već "preti" da će se gledati i u godinama koje dolaze. Zabavan je, pomalo mračan, ali iznenađujuće sladak film, idealan za one koje nije uhvatio praznični duh.

"Love Actually" ("Ustvari ljubav")

Ultimativna britanska romantična komedija napravljena po oprobanom receptu dramaturgije "u delovima" uz gorko-sladak ukus. Plejada najvećih glumačkih imena, uz blago podsećanje da Božić može biti najtužniji dan u godini i obavezan trijumf ljubavi i porodice sa finom ironijom.

"Scrooged" ("Božićni duhovi")

Sjajan film Bila Mareja iz 1988, u kom on igra uspešnog, ali sebičnog TV menadžera, koga progone tri duha na Badnje veče. Obavezno pogledajte ukoliko do sada niste, Marej je ostvario sjajnu ulogu!

"Die Hard" ("Umri muški")

Ukoliko želite da izgledate kul pred prijateljima, recite im da je vaš omiljeni praznični film klasik iz 1988. "Die Hard" ("Umri muški"). Ko još ne voli Brusa Vilisa iz tog perioda?! Prvi deo nam je najbolji, ali ne treba zanemariti ostale...

P.s. Jeste praznični film! Pa radnja se odvija tokom praznika, zar ne? ;)

"A Christmas Story" ("Božićna priča") 

Postoji dobar razlog zašto TBS pušta film iz 1983. "A Christmas Story" ("Božićna priča") punih 24 sata bez prestanka tokom Božića. Možete ga gledati milion puta. I trebalo bi!

"The Ice Storm" ("Ledena oluja")

Ovde nema Nove godine ni Božića, ali je u pitanju jedan od najboljih filmova o zimi i jedan od najboljih američkih filmova devedesetih. Početak sedamdesetih u nekom ljutom predgrađu Konektikata, gorka priča o deci, roditeljima i seksualno razuzdanoj dekadi. Na kraju, kad se zaledi put i otkači strujni kabl, ostanite kod kuće, na toplom i suvom...

"The Polar Express" ("Polarni ekspres")

Film baziran na knjizi za decu, jedan je od najlepših koje možete pogledati narednih dana. Ukoliko ste čitali knjigu i svidela vam se, onda će vas ovaj animirani film oduševiti.

"Elf" ("Vilenjak")

Noviji praznični film, savršen za ovo doba godine, za celu porodicu. 

"Bad Santa" ("Nevaljali Deda Mraz")

Nije najsrećnije porodično filmsko iskustvo, ali definitivno najbolja uloga Bilija Boba Torntona kao večito pijanog lokalnog Deda Mraza koji pljačka okolne šoping centre. Trijumfalni kraj donosi samo osmeh na lice, što je za ovakav film posebno neodoljivo i neočekivano.

U ponoć napravite pauzu i zamislite želju ;) a u pauzama između filmova, predlažemo seks ;).

Uživajte u praznicima i srećna vam bila 2016!

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online