Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 17.03.2016.
08:55
S. Đurić - Vesti A

"Braća" protiv rijalitija

Od autora najgledanije TV serije "Selo gori, a baba se češlja" Radoša Bajića (62) u bioskope je stigao film "Braća po babine linije".

Na okupu: Radoš Bajić sa glumačkom ekipom filma

Reč je o komediji naravi i mantaliteta, a dogodovštine Radašina i Milašina i ostalih živopisnih meštana sela Petlovac moći će da pogleda bioskopska publika u Srbiji, regionu, ali i u dijaspori. U pitanju je svojevrsni nastavak serije "Selo gori, a baba se češlja", ali su Radašin i Milašin sada u nešto drugačijim ulogama i dočaravaju sudar dva sveta, tradicionalnog i narodskog, koji prkosi globalizaciji i drugog novog, uvezenog, savremenog i u trendu.

- Snimanje smo počeli 5. oktobra prošle godine, i evo već sada imamo premijeru. Kad smo pre pet godina isključili kamere i otišli iz Petlovca cela ekipa je plakala. Tešio sam kolege i rekao im da ćemo im se uskoro vratiti. To se dogodilo u oktobru prošle godine, a sad gledamo šta im se u međuvremenu dogodilo i šta im se danas događa. Radašin je osedeo i malo oronuo, a bata Milašin se podmladio. Da li je ovo vrhunac serije ne znam - kaže Bajić i dodaje da iako je u pitanju komedija, bave se i nekim ozbiljnim temama.

- Želja nam je i namera da nasmejemo gledaoce, ali i da izgradimo stav i pošaljemo društvenu poruku. Mi imamo dobre komičare i trebalo bi snimati malo više komedija, jer ih malo imamo. U filmu "Braća po babine linije" želeo sam da suočim jednu lažnu priču o kvazivrednostima, rijalitijima i realnu priču o porodičnim vrednostima i vaspitanju - ističe Bajić.

Milorad Mandić Manda, koji igra Milašina, smatra da se vrhunac ovog serijala tek sprema.

- Postojao je strah kod jednog gospodina iz ekipe koji se pitao - hoćemo li biti dobri kao što smo nekad bili. To smo, nadam se, pokazali. Mnogo mi znači moja mukica Milašin. Da mi je zaista lepo sa njim, vidi se i po kadrovima iz filma. Kroz svašta sam prošao zahvaljujući Bajićevim idejama. Od letenja paraglajdingom do iskakanja kroz prozor. Naša publika nije bioskopska, ali se nadam da će film prihvatiti i ona. Naša publika je ona koja se vezala za nas uz TV prijemnike. Čast mi je i zadovoljstvo da se ova ekipa ponovo okupila, posebno što mi danas živimo sa rijaliti programima - rekao je Milorad Mandić Manda.

Adaptacija za albansko tržište

Na nagovor Envera Petrovcija, koji u filmu igra srpskog seljaka, Radoš Bajić je odlučio da se serija "Selo gori, a baba se češlja" i film "Braća po babine linije" adaptira za albansko tržište.
- Predložio sam Radošu da seriju i film adaptiramo za albanski mentalitet, a da mi on u tome pomogne. On je spreman na saradnju, ali da ja budem režiser. Na osnovu ovog filma shvatio sam zašto je serija dobro prošla kod publike. Jednostavna je, autentična, nije pretenciozna. Radoš piše o svom detinjstvu, komšijama, ljudima koje poznaje, što se gledaocima dopada - rekao je Enver Petrovci, koji živi u Tirani.

Olga Odanović stekla je brojne fanove svojom ulogom Zlatane.

- Zlatana će ostati upamćena i sigurna sam da me neće napustiti dok sam živa. Ona je moj pečat, bez obzira na to što sam uradila u pozorištu. Teško je igrati ovakvu ulogu, ali uspeli smo da uđemo u suštinu srpske seljanke, što je publika prepoznala i nagradila nas vernošću - kaže Olga Odanović.

Ostale uloge igraju Ljiljana Stjepanović, Nenad Okanović, Nada Blam, Mirko Babovića, Nedeljko Bajić, Marija Petronijević, a pojavljuje se i Toma Kuruzović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online