Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 28.09.2016.
04:00
S. Đurić - Vesti A

Srpski ratnik biće hit

Posle velikog uspeha filma "Mali Budo", koji je proglašen za najgledaniju komediju u poslednjoj deceniji, reditelj Danilo Bećković (35) predstavlja novi film "Jesen samuraja".

N. Đurović
Čekaju sud publike: Reditelj Danilo Bećković (drugi sleva) sa ekipom filma

U pitanju je romantična komedija koja se stilski oslanja na "Budu" i u kome je Bećković ponovo okupio sjajnu ekipu glumaca. Scenario potpisuje Dimitrije Vojnov koji je istakao da mu je inspiracija za priču o bivšem karatisti bio njegov kolega koji se posle bavljenja karateom okrenuo fakultetu.

- Mnogi sportisti, pa i karatisti, nakon okončanja sportske karijere nađu se pred neizvesnom budućnošću. Jako mi je interesantna priča o tome šta se dešava sa ljudima koji posvete ceo život jednom borilačkom sportu kada prestanu da se takmiče. S druge strane, borilački sportovi regrutuju svoje polaznike kroz filmove i popularnu kulturu, pa mi je bilo jako zanimljivo da uvedem taj filmski prikaz borbe kao nešto što igra jako važnu ulogu u životima mojih junaka. Dakle, inspiracija je iz života, a ovaj film je spoj drame, ljubavi, komedije i borilačkih veština - kaže Dimitrije.

Omaž muzici '80-ih

Muziku za film radio je Marko Kon, koji se oslanjao na period '80-ih godina i tadašnje muzičke trendove.
- Film je neka vrsta omaža 80-im godinama, pa se i muzika bavila tim periodom. Nabavio sam sintisajzere iz prve polovine '80-ih godina i igrao sam se s tim spravama. Inspirisali su me zbog svojih ograničenih mogućnosti - rekao je Marko Kon.

Reditelj Danilo Bećković ističe da im je uspeh "Malog Buda" olakšao posao oko novog filma.

- "Jesen samuraja" nastala je pod uticajem filmova iz '80-ih i '90-ih godina sa kojima smo odrastali. To su borilački filmovi kao što su "Karate kid", i kasnije "Ratnik". Za scene borbe sarađivali smo sa kaskaderom Kalojanom Vodeničarovim iz Bugarske, koji je radio sa Tomom Kruzom, Brusom Vilisom i Stivenom Sigalom. Vodeničar je rekao da nema mnogo glumaca na svetskom nivou koji su sposobni da urade ono što je Petar Strugar radi u ovom filmu. "Jesen samuraja" je poput "Politikinog zabavnika", za sve od 7 do 77 godina, ima borilačke i ljubavne scene, ali i socijalnu priču - kaže Bećković i objašnjava zašto je priču smestio u savremeno doba.

Od Podgorice do Bečeja i Beograda

Film "Jesen samuraja" premijerno će biti biti prikazan 1. oktobra u Podgorici, dan kasnije u Bečeju gde je i sniman, dok je beogradska premijera zakazana za 2. oktobar, a film će se u bioskopima naći od 3. oktobra. Pored pomenutih glumaca u filmu igraju i Nikola Kojo, Sergej Trifunović, Slaviša Čurović i deca Petar Novićević i Uroš Božović.

- Odabrali smo da priču o tome kako su se zavoleli Vladica i Snežana smestimo u savremeno doba, kako bismo pokazali da romantika nije rezervisana samo za daleku prošlost i minula, bolja vremena. Naši junaci su obični ljudi sa vrlinama i manama kao i svi ostali, zato što ljubav nije privilegija bogatih i uspešnih - dodaje Bećković.

V. Sekulić
Zadovoljna: Katarina Žutić

Naporni treninzi za Strugara

Glavna uloga poverena je Petru Strugaru koji je zbog lika karatiste Vladice morao intenzivno da trenira i po 12 sati nedeljno kako bi se valjano pripremio za ulogu.
- Tu si bile fizičke pripreme, koje su bile veoma naporne. S druge strane bilo je potrebno da uđem u psihologiju borca, pa sam morao da prođem sve što i Vladica. Trenirao sam karate, boks i džijudžicu, gledao sam snimke borbi, razgovarao sa nekim borcima, čitao sam dosta o bušidu - putu ratnika i samurajskom načinu života. Zapravo, u filmu ja tučem sve redom, a tek u poslednjoj borbi moj lik dobija batine - rekao je Petar Strugar. Glavna ženska uloga poverena je Hristini Popović, koja priznaje da se mučila oko lika Snežane.
- Prvi put igram normalnu ženu - našalila se Hristina. Jednu od značajnijih uloga igra i Katarina Žutić, koja je rekla da je imala dovoljno prostora da ostvari ono što je zamislila i uskladi sa onim što želi reditelj.
- Prvi put sarađujem sa Danilom i oduševljena sam. Prijao mi je rad na ovom filmu. Lepo smo se svi razumeli i zaista sam uživala. Ovaj film stvarno svetski izgleda - rekla je Katarina Žutić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online