Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 14.11.2017.
23:11
D. Petrović - Vesti A

Princ Đorđe "skrojen" za Lauševića

Serija "Senke nad Balkanom" novo autorsko čedo Dragana Bjelogrlića, iz nedelje u nedelju obara sve rekorde gledanosti. Kako se radnja sve više komplikuje, tako se u medijima raspravlja o svakom detalju serije, junacima, njihovim karakterima i navikama.

N. Đurović
Igra sudbine: Žarko Laušević

I dok jedni hvale Bjelu i čestitaju mu na hrabrosti što je napravio seriju bez podilaženja širokim narodnim masama, ima i onih koji ga "optužuju" da falsifikuje istoriju.

Ali, valja napomenuti da on otpočetka ističe da "Senke nad Balkanom" nisu zasnovane isključivo na istorijskim činjenicama, naprotiv dobar deo priče je zapravo fikcija.

- Ako bih seriju morao nekako da definišem onda bi to bio triler, drama sa elementima mistike. Moram da istaknem da je u pitanju fikcija koja se oslanja na određene istorijske događaje i ličnosti koje su bile samo inspiracija za priču, jer smo istinite događaje ubacili u jedan fiktivni svet koji smo sami napravili. Ljudi koji poznaju istoriju biće u prednosti jer će moći da prepoznaju određene ličnosti i događaje, a opet oni koji ne znaju mnogo o našoj istoriji biće zainteresovani da, možda, i sami istražuju istorijske podatke iz tog vremena - rekao je jednom prilikom Bjelogrlić.

Gledaoce je posebno zaintrigirao lik princa Đorđa Karađorđevića o kome postoje šturi istorijski podaci.

Dodatno intrigantna je činjenica da je princa u seriji dočarao Žarko Laušević.

Kao da se sudbina poigrala sa njima dvojicom, jer imaju slične i teške životne priče.

Naime, obojica su rođena na Cetinju, i obojica su teško platila greške koje su napravili.

Princ Đorđe se odrekao prestola u korist brata, jer je slučajno ubio jednog slugu, dok Laušević poslednjih decenija nosi "krst" zbog ubistva dva mladića u Podgorici početkom devedesetih.

Uloga princa, koji umesto aperitiva pije lekove za depresiju kao da je "krojena" za Lauševića, koji čak i fizički podseća na nesrećnog Đorđa koji je dobar deo života proveo u zatvoru i ludnici.

General zavadio braću

Generala Petra Živkovića u seriji glumi Nebojša Dugalić.

Vojskovođa i prvi gej premijer koji je narod zvao "Pera peder" bio je ključni čovek koji je 1909. naterao tadašnjeg prestolonaslednika Đorđa da se odrekne prestola, ali je i uspeo da zavadi dva rođena brata.

- To da je general Živković bio homoseksualac i nije bila neka tajna. Svi su to znali, čak i kralj Aleksandar Karađorđević. Međutim, meni je važnija njegova uloga generala, igra moći za koju je Živković bio majstor - kazao je Dugalić, koji igra kontroverznog generala koji je direktno ili indirektno bio umešan u mnoge mračne tajne i događaje tog doba.

Razmažena bogatašica

Marija Bergam ima jednu od težih uloga, glumi Maju Davidović, razmaženu bogatašicu koja ne preza ni od čega kako bi došla do onoga što želi. Njen lik je u potpunosti izmišljen, a personifikacija je devojka koje i danas na, možda, drugačiji način "gaze preko mrtvih" radi sopstvenog hira, želja i stremljenja. A kad im se to obije o glavu, ponovo su spremne na sve da bi spasle sopstvenu kožu. Glumica u seriji ima i scene žestokog seksa, koje nije lako snimila, ali ih je doživela kao neminovni deo glumačkog posla.





 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online