Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 14.03.2018.
00:58
D. Petrović - Vesti A

I velikani pod velom zaborava

Samo za poslednje dve do tri godine napustile su nas brojne glumačke legende. I dok se prvih dana i meseci često spominju, kako vreme prolazi velikani, nažalost, bivaju zaboravljeni. Tako se pre neki dan na dvogodišnjem pomenu od smrti Dragana - Gage Nikolića u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju pojavila šačica ljudi.

V. Sekulić
Svi su ga voleli: Dragan Nikolić

Iako bolesna, njegova supruga Milena Dravić je došla na njegov grob, položila je bele ruže i zapalila sveću.

- Samo ja znam kako mi je bez mog Gage - rekla je nedavno Milena koja svoju bol nosi dostojanstveno, jer ne želi da je bilo ko sažaljeva.

Od kolega bili su samo Goran Sultanović i reditelj Božidar Nikolić. Mnogi glumci s kojima je Gaga godinama radio tvrde da ga se često sete, spominju ga, ali malo ko od njih ima vremena da ode do njegovog groba.

Ništa bolje nije bilo ni prošle godine na godišnjem pomenu Bati Živojinoviću kada se osim članova njegove porodice na groblju pojavio Radoš Bajić i nekoliko Batinih prijatelja iz Socijalističke partije Srbije.

Svaki dan te nema

Mnogi glumci preminulih kolega se sećaju na društvenim mrežama. Tako je Ljubiša Bandović na Fejsbuk postavio fotografiju sa Nebojšom Glogovcem uz emotivnu poruku:"Evo s Brijuna jedna, vidiš kako smo znojavi. "Krčag", ono kad ti kažeš "ruka ruku mije", a ja kažem "miiiije", a publika se smeje. Metar dana, a svaki dan te nema", napisao je Bandović.

Ali ga zato Kinezi nisu zaboravili, pa je njegovu večnu kuću posetila delegacija kinske ambasade u Beogradu.

V. Sekulić

I nisu Gaga i Bata jedini. U večitoj žurbi i svakodnevnim obavezama zaborav uzima svoj danak. Malo ko danas pominje Boru Todorovića ili njegovu sestru legendarnu Miru Stupicu, da ne pominjemo velikane poput Pavla Vuisića, Zorana Radmilovića ili Bate Stojkovića koji su premunuli pre dvadeset i više godina.

Radnici na Novom groblju kažu da porodičnu grobnicu u kojoj je sahranjen Vuisić retko ko posećuje, nema cveća, niti sveća, tek po neko zaluta i tek kada se nađe ispred belog, mermernog spomenika shvati da baš tu počiva jedan od glumačkih velikana.

Ako je za utehu, svi oni su svojim ulogama odavno sebi obezbedili mesto u večnosti, mada ne bi bilo zgoreg ni setiti ih se bar kada su godišnjice smrti u pitanju.

Sećanje na Mandu

Sredinom juna biće obeležno dve godine od smrti Milorada Mandića Mande koji je preminuo od posledica srčanog udara na pozorišnoj sceni.

Na prošlogodišnjem pomenu okupio se veliki broj njegovih kolega: Nikola Đuričko, Nikola Kojo, Radoš Bajić, Ceca Bojković, Anica Dobra, Olga Odanović, Dragan Bjelogrlić, Branka Pujić, Dragan Petrović Pele, Jelisaveta Orašanin, Nenad Okanović, Ivan Bosiljčić i mnogi drugi.

- Ovde smo danas da bismo sačuvali od zaborava našeg dragog Mandu. Mi smo se od njega fizički oprostili, ali je on i dalje s nama. Mnogo smo bili vezani za njega, a posebno mi klasići. Proći će godine, ali mi ćemo do kraja naših života čuvati sećanje na prijatelja svih nas - kazao je tada Boda Ninković.



 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online