Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 30.07.2014.
09:52
S. Đurić - Vesti A

Biljina uspavanka za Mladu Bosnu

Biljana Krstić (59) koja sa svojim Bistrikom već godinama niže uspehe u svetu i promoviše tradicionalnu muziku Srbije, ovih dana ima pune ruke posla. Osim brojnih nastupa i obaveza u Radio Beogradu gde radi kao urednik, ona komponuje i muziku za film "Branio sam Mladu Bosnu".

Bilju ponela priča o Mladoj Bosni
 

- Mislim da je san svakog muzičara da dobije priliku da bude deo nekog filmskog projekta. Mnogo se radujem saradnji sa Srđanom Koljevićem i Košutnjak filmom. Čitajući prvi put scenario za ovaj film bila sam dirnuta pripadnicima Mlade Bosne. Priča o neverovatnim mladim ljudima koji su okupljeni oko ideje jugoslovenstva, Gavrilu Principu i ljudskim veličinama, moralnim vrednostima, priča o advokata austrijskog porekla Rudolfa Cistlera zaista je fascinantna - kaže Bilja Krstić.


Da li ćete se pojaviti i u ovom filmu kao svojevremeno u "Zoni Zamfirovoj" gde ste otpevali nekoliko tradicionalnih srpskih pesama?

- Neću se pojaviti u filmu "Branio sam Mladu Bosnu", ali ću pevati uspavanku koja će biti lajtmotiv filma. Pripremila sam se sa Mikijem Stanojevićem sa kojim radim muziku i mladim muzičarima koji će svirati u filmu u sceni kada je organizovana zabava. Biće tu još posla.
 

Ponosna baka

Već godina dana Bilja je i ponosna baka male Noe, sa kojom provodi svaki slobodan trenutak.


- Svaki dan odvojim neko vreme da je poljubim, mazim i zagrlim. Ona je moj mali anđeo i ta ljubav ne može da se opiše.

Mnogi se žale na manje posla ovog leta, kakva je situacija kod vas s obzirom na to da važite za jednu od najzaposlenijih pevačica?
- Imamo koncerte po Srbiji. Pre neki dan smo bili po prvi put u Prokuplju. Pred početak nastupa ovaj grad zadesilo je nevreme, pa smo morali da sačekamo da prođe, ali smo koncert ipak održali, doduše sa dva sata zakašnjenja. Nažalost, neke nastupe smo morali da pomerimo, tako da ćemo u Boru, Mionici gde smo bili pre 12 godina na Mišićevim danima, nastupiti u avgustu. Sviramo i na Bir festu, a krajem avgusta putujemo u Grčku na Krf, pa u Francusku, a za novembar je planiran put i u Abu Dabi.


Pevate na Bir festu, da li ste ljubitelj piva?
- Mnogo volim ovaj festival i ovo je treći put da sviramo na Bir festu. Nastupamo 17. avgusta faktički na zatvaranju festivala i posle nas sviraće Đule i Van Gog. Volim ovu manifestaciju zbog vesele atmosfere i velikog broja ljudi koji uz pivo uživaju u dobroj muzici. A, što se tiče piva, pa naravno da popijem po neko. Pa, kako da ne popijem pivo kada sam na Bir festu.


Kada će moći da vas vide naši zemljaci u dijaspori?
- Biće i toga. Planiramo put u Francusku u septembru u kombinaciji sa orkestrom "Stanislav Binički" Vojske Srbije i horom, operskim pevačima i glumcima. Biće drugačije od onog na šta sam navikla kada nastupam sa Bistrikom.


Imate uspešnu karijeru, decu i unuke. Da li još nešto priželjkujete u životu?
- Kako vreme prolazi sve manje imam nekih velikih želja. Prezadovoljna sam ovim što imam i uživam u velikom bogatstvu, a to su moja deca i unuci - moja ćerka Milica i njena deca Noa i Miloš, kao i mlađa ćerka Lenka koja ima sina Stevu.

Kažu da ste talična kuma, jer koga ste vi venčali niko se nije razveo. Kumovali ste i mnogim poznatim parovima kao što su Đorđe i Olivera Balašević...?
- Kumstvo je najlepše što se može desiti među prijateljima. To je kruna prijateljstva - kaže Bilja.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online