Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Utorak 02.09.2014.
21:53
Blic A

"Mi pomažemo, ministar se slika"

Ministar zdravstva teatralno unosi u avion dete, čije je lečenje pomogao naš fond. Ne bih uopšte komentarisao bilo kakvu akciju, odnosno neakciju Ministarstva kulture, rekao je glumac u Ivanjici.

Divno je da u vremenu užasnog neukusa postoji Nušićijada: Sergej Trifunović
 

Pored glumaca Petra Božovića i Milana Milosavljevića, zaštitni znak ivanjičke Nušićijade postao je i njihov kolega Sergej Trifunović, koji ni ove godine nije propustio da poseti ovu manifestaciju.

- U vremenu užasnog neukusa i turbo-folka, divno je da u Srbiji neko uspeva da napravi kulturni događaj kao što je Nušićijada. Posetioci mogu da vide razne izložbe, tribine, radionice, pozorišne predstave, koncerte: Manjifiko, Stanislav Binički, Van Gog... i to je lepo. Već dve godine sam ovde, da mi nije dobro, ne bih dolazio. Ovo što se u Ivanjici dešava vraća veru u kulturu i mala varoš sa svim tim papazjanijama, kostimima, kreacijama zaista liči na Nušićevo vreme. Fantastično je što se organizatori festivala bore protiv vašarijade, i ja ću biti tu da im pomognem u svakom trenutku. Spremam se i za šesti festival kulture i zabave.


Kako komentarišeš činjenicu da Ministarstvo kulture za ovakvu manifestaciju nije izdvojilo nikakva novčana sredstva.

- Ja ne bih uopšte komentarisao bilo kakvu akciju, odnosno neakciju Ministarstva kulture, te i samim tim dotično „Ministarstvo za kuturu”.

Imate Humanitarni fond koji se bavi pomaganjem deci kojoj je potrebno lečenje. Kako ste zadovoljni radom fonda?

- Dosta dobro, još nismo podigli zvanično sajt, ali smo sedmoro dece uspeli da pošaljemo na uspešne operacije. Raduje me da smo naterali državu da nešto učini. U slučaju malog Novaka Kokorovića, čija se familija prvo obratila državi, ovi ih otpalili bekhendom, mi ih prihvatili, odradili šta treba, onda su to mediji preneli i rezultat je: ministar zdravstva koji se zove Zlatibore, pitaj Taru, Lončar, teatralno unosi dete u avion, beleže kamere, i to je to.


Na kojim filmovima trenutno radite?

- Ja sam filmski glumac, pozorišni nisam odavno, radim na projektu Darka Bajića koji se zove „Bićemo prvaci sveta”, a bavi se razvojem i stasavanjem košarke kod nas, radim sa Emirom Kusturicom film „Na mlečnom putu”, i to je sada najaktuelnije.

Da li ćete ponovo glumiti „Crnog Gruju” u novom serijalu, kako su to preneli mediji.
- Kakvom novom serijalu? Što, bre, čitate taj „Informer“?

Utorak 02.09.2014. 21:56
Negde čuh (ne znam da li je istina) da je ovaj "među prvima" izjavio kako uvodi sankcije Rusiji - tako što neće više da pije vodku i da gleda Ruske filmove i čita Rusku literaturu ?? Al' se smorio kad su ga pitali - što onda ne promeni i ime ?
Utorak 02.09.2014. 22:50
Sergej trifunovic je dobar glumac ali los covek!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online