Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 18.10.2015.
01:00
Z. Vicelarević - Vesti A

Pred publikom 300 novih izdanja

Na Internacionalnom sajmu knjiga u Frankfurtu, u petak su na Nacionalnom štandu Srbije, Ministarstvo kulture Srbije i Udruženje pisaca Sedmica iz Frankfurta organizovali svečani prijem i koktel.

Z. Vicelarević
Dr Beate Mitman, dr Peter Priskil i Aleksandar Vidaković

Pisce, umetnike i goste je pozdravila Aleksandra Đorđević, generalni konzul u Frankfurtu, i zahvalila svima koji su doprineli da srpska pisana reč bude prisutna na Sajmu knjiga u Frankfurtu.

- Ovo je divna prilika koja vodi u trenutke radosti zato što možemo da prikažemo bar delić srpske kulturne baštine od onoga što smo stvarali u prošloj godini. To je jedna ponosna cifra od oko 300 novih izdanja i mislim da je to za našu zemlju veoma reprezentativno predstavljanje - rekla je Aleksandra Đorđević.

Uz Dorina

Na štandu Ahriman ferlaga kamera našeg fotoreportera zabeležila je prvi susret izdavača Ahriman ferlaga, dr Petera Priskila i dr Beate Mitman, s Aleksandrom Vidakovićem, direktorom kompanije Nidda Verlag, posle oslobađanja Aleksandera Dorina iz švajcarskog zatvora.

Ahriman ferlag i Nidda Verlag uspešno sarađuju godinama, a saradnja je intenzivirana posle hapšenja Aleksandera Dorina. Sprovedeno je nekoliko akcija koje su doprinele oslobađanju Dorina. Aleksander Dorin nije prisustvovao Sajmu knjiga iz objektivnih razloga.

Ona je takođe zahvalila Udruženju pisaca Sedmica iz Frankfurta.

- Da nije našeg UP Sedmica, ovaj svet ovde, a pre svega Nemci u Frankfurtu, imali bi sasvim drugačiju sliku o nama, koja bi pre ličila na onu negativnu od pre nekoliko godina. Njihovim radom je slika o nama prosto preokrenuta, naravno u pozitivnom smislu - rekla je Aleksandra Đorđević.

Posebne reči zahvalnosti uputila je našem listu:

- Upravo zahvaljujući našem čuvenom dnevnom listu "Vesti", mi znamo šta se u svetu, među našim ljudima, dešava. Njihov doprinos je posebno u očuvanju maternjeg jezika, informacijama o dopunskoj školi i kada se i gde šta dešava, ne samo ovde u Nemačkoj nego i širom sveta.

Z. Vicelarervić
Svečani prijem i koktel na našem nacionalnom štandu

Na štandu Srbije bili su i Mladen Desković, sekretar u Ministarstvu kulture Srbije, Vuk Vukićević, sekretar Udruženja izdavača i knjižara Srbije, Ana Mišković Đorđević, Neda Nikolić Bobić, sekretar srpskog Pen centra, pisci Slavica Mastikosa, Olga Belosavić, Laslo Vegel, Stevan Tontić, Vladimir Kopitl, zatim narodni poslanici Aleksandar Čotrić i Slavomir Gvozdenović, urednica Ljiljana Kovačić, kaligraf Tanja Janković, Ljubiša Simić, predsednik UP Sedmica, Aleksandar Vidaković, direktor "Vesti", predstavnici RTS-a i članovi UP Sedmica, pisci i prijatelji udruženja.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online