Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 12.04.2017.
00:55
S. Đurić - Vesti A

Glumci sve češće u ženskim rolama: Izazov uloge na štiklama

Zarad dobre uloge glumci su često spremni na sve, transformišu se i sve češće muškarci igraju ženske likove. Tako je i Bane Vidaković nakratko postao dama zbog uloge u seriji "Sinđelići". Maska žene je bila toliko dobra da ga kao Anđeliju niko nije prepoznao.

M. Karović
Gospođa Živka: Goran Jevtić

U haljinu je svojevremeno "uskočio" i Dragan Mićanović u predstavi "Mletački trgovac", gde je tumačio lik Porcije. On je rekao da će u ovoj ulozi biti sve dok može da se uvuče haljinu.

- Kroz ovaj lik sam shvatio koliko je priroda dala ženama. Reditelj Egon Savin je bio hrabar da mi poveri tu ulogu. To je jedna od mojih najdražih rola u pozorištu. Sećam se kako sam tokom rada na predstavi posmatrao stav, pokrete žena, svuda, kako u privatnom životu, tako i na televiziji.

M. Karović
Vlasta Velisavljević

I Vlasta kao žena

Pre tri godine na sceni pozorišta "Boško Buha" premijerno je izvedena nova verzija Nušićeve "Gospođe ministarke". U ženskim ulogama pojavljuju se muškarci, a gospođu Živku je igrao Goran Jevtić koji je za ovu rolu dobio i nagrade. U jednoj od ženskih uloga pojavljuje se i najstariji aktivan srpski glumac Vlasta Velisavljević. Kako je tada rekao, baš u "Buhi" je još kao dete odigrao svoju prvu ulogu, i to ga je, kako je istakao, nateralo da prihvati "Gospođu ministarku".
- Mislim da se tu završava moj ciklus. Tu sam počeo, a tu ću verovatno i da završim. Sem ako me ne pozovu negde - rekao je Vlasta.
Ova neuobičajena predstava na našem prostoru izazvala je brojne reakcije u javnosti, mada je bilo više pozitivnih nego negativnih komentara.
- Kad smo krenuli u avanturu rada na ovoj predstavi, ispostavilo se da se zapravo samo pozorišnim jezikom bavimo onim što se u stvarnosti uveliko zbiva. Gde god se oko sebe okrenete, travestije po raznim osnovama koliko hoćete - rekao je tada Goran Jevtić, koji je za ovu ulogu dobio nagradu za najbolju žensku ulogu na 38. Danima satire Fadila Hadžića u Satiričkom kazalištu Kerempuh u Zagrebu.

Naravno pomogao mi je i koreograf. Mislim da sam se za tu ulogu i najduže pripremao. Teški su to glumački zadaci i morao sam biti temeljan i potpuno posvećen - kaže Dragan Mićanović.

U prvoj sceni filma "Ustav Republike Hrvatske" Rajka Grlić, malo ko je prepoznao jednog od najboljih srpskih glumaca Nebojšu Glogovca. Obučen u haljinu, na štiklama i našminkan glumio je Katarinu. On u filmu igra hrvatskog profesora Vjeka Kralja, koji se deklariše kao homoseksualac i transvestit.

Z. K. Munja

Andrija kao voditeljka

Glumačkim transformacijama sklon je i Andrija Milošević, koji se kao žena pojavljuje na sceni u svojoj stend ap komediji "Zlatni lančić od bižuterije". Upravo ta scena posebno oduševljava gledaoce.
- Publika je odlično prihvatila ovu predstavu i način na koji je izvodim - rekao je Milošević koji se u ovoj monodrami, osim u ulozi Kostadina pojavljuje i kao voditeljka TV emisije.

- Takva uloga je biser koji se dobija jednom u karijeri i smatram je velikom privilegijom. Smejao sam se sam sebi kada sam na pauzi snimanja išao u toalet. Što se tiče kostima sve mi je odgovaralo, osim bodija. Moj posao i moje zadovoljstvo jeste da od slova na papiru napravim čoveka od krvi i mesa. Ponosan sam na ovu ulogu, iako nije bilo lako da se snime scene - kaže Glogovac i ističe da mu je ovo najkompleksnija uloga u karijeri.

I Nikola Rakočević bi rado "uskočio" u ulogu transvestita.

- Prihvatio bih takvu ulogu, kao i bilo koju drugu ako reditelj ima dobar koncept i ubedi me da ja treba da glumim, recimo, kravu ili konja - kaže mladi glumac.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online