Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 05.02.2018.
18:17
Vestionline A

Vreme je za kulturu u Akademiji 28

Akademija 28 spremila nam je bogat kulturni program u za vikend koji je pred nama. Tako u subotu i nedelju možete uživati u predstavama za najmlađe.

Akademija 28
Predstavu "Vile i Vilenjaci" možete pogledati u subotu 10. februara u 17 časova

"Vile i vilenjaci"

Pozorišna predstava "Vile i vilenjaci" edukuje decu o ekologiji i zaštiti životne sredine. Učeći o ekologiji i zaštiti životne sredine deca stiču navike koje će primenjivati do kraja života. Ako se deca najmlađeg uzrasta nauče da poštuju i brinu o svetu u kome žive, o biljnim i životinjskim vrstama, zemljištu, vodi, vazduhu, oni će doprineti da se taj svet sačuva za buduće generacije.

Predstava  "Vile i Vilenjaci" je moderna bajka za decu u kojoj vile i vilenjaci, uz pomoć devojčice Sanje i dece, pokušavaju da sačuvaju prirodu od posrnulog crnog vilenjaka Gare Garavog. On uništava i prlja planetu Zemlju. Vekovima nagovara i ljude i vilenjake da  zagaćuju prirodu, vodu, vazduh, zemlju.

Gara je igrom slučaja, dobio novu moć da sve koje dotakne počnu da prljaju i zagaćuju Zemlju. Zato je proglašeno vanredno stane u Zemlji Vilenjaka, a Čarobno ogledalo kaže da jedino devojčica Sanja može da im pomogne. Vilenjak NJuškalo i Vila Vanda odlaze po devojčicu Sanju, i dovode je Čarobnim vozom u Vilingrad. Vilenjak Zvonko, Vila Aja Mandrago i Vilenjak Starac Mudri smišljaju plan kako da nadmudre Garu.

Za to vreme Gara je ukrao Plavu knjigu magija od vilenjaka kako bi video šta mu je potrebno za razgovor sa Zemljom. Treba mu krljušt Ribice Duginih boja, list Hodajućeg Drveta i pero Zlatne Ptice, Zlatke. Nakon susreta sa svima njima, dolazi do devojčice Sanje. I taman kad je mislio da je uspeo u svom planu, Aja Mandrago ga iznenadi sa čarobnim napitkom. Gara uz pomoć vilenjaka, Sanje i dece postaje ponovo beli vilenjak, a Sanja je proglašena za počasnog člana Zemlje vilenjaka.

Ova dinamična predstava, sa bogatom scenografijom, raskošnim kostimima, originalnom muzikom i koreografijama, daje odgovore na mnoga ekološka pitanja. A deca imaju  priliku da kroz igru i zabavu steknu znanja o značaju očuvanja živote sredine i da se podsete zašto je važno da vole i čuvaju planetu Zemlju.

Produkcija: Hajde obraduj dan

Trajanje: 45-50 minuta

Uzrast: 3 - 12 godina

Tekst i režija: Tatjana Milanov i Nikola Marković

Glumci: Milena Božić, Ivan Kornović, Nikola Marković i Tatjana Milanov

Muzika: Konstantin Acevski i Zoran Nestorović

Scenografija i lutke: Tatjana Milanov

Kostim: Tatjana Ružić i Biljana Jaćimović-Raičević

Predstavu "Vile i Vilenjaci" možete pogledati u subotu 10. februara u 17 časova.

Akademija 28
Predstavu "Kralj majmun"  možete pogledati u nedelju 10. februara u 12 časova.

"Kralj majmun"

"Kralj majmun" je komedija zabavno-obrazovnog karaktera rađena po motivima istoimene Dositejeve basne. Uz pomoć izvanrednih lutki, glume i igre, uobličena u žanr komedije, ova predstava će ispričati deci ovu živopisnu basnu. Glavni likovi Dositejeve basne su lav, majmun, lisica i vuk.

Radnja ove komične predstave odvija se u džungli, gde vlada kralj lav. Zbog svoje starosti kralj se odriče svoje kraljevske krune. Mnoge životinje žele da naslede njegovu krunu, međutim, ona ni jednoj drugoj životinji ne paše.

Pojavljuje se majmun koji svojim smehotresnim vratolomijama zadobija simpatije ostalih životinja i tako postaje kralj. U rukama majmuna kraljevska kruna postaje igračka. Lisica se nije složila da na čelu životinjskog carstva bude budalasti majmun i postavlja mu klopku od banana. Majmun biva nasamaren, ispada smešan i ostaje bez krune čime se ova komična priča završava.

Trajanje: 30 minuta

Uzrast: 3 - 7 godina

Režija i scenario: Predrag Kolarević

Igraju: Predrag Kolarević, Miroslav Petrović, Đurđa Pavlović

Predstavu "Kralj majmun"  možete pogledati u nedelju 10. februara u 12 časova.

Karte za sve dečije predstave mogu se kupiti na biletarnici Akademije 28 svakog radnog dana između 12 do 20 časova i vikendom sat vremena pre početka predstave. Cena karte za sve dečije predstave je 400 dinara, a samo deca do tri godine ne plaćaju kartu. Više informacija možete dobiti na br. tel: 011/3616020.

Dobrodošli na Dečiju scenu Akademije 28!

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online