Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 21.03.2018.
12:50
Nikola Radenković A

Dečije knjige a ne mobilni telefoni

Digitalna revolucija gde se laptopovi, tableti i smartfonovi mogu videti na svakom koraku, na žalost nije uspela da zaobiđe ni one najmlađe među nama zbog čega je u današnje vreme čak postalo čudno videti neko dete kako se igra sa automobilom ili lutkom.

New Look Entertainment d.o.o.
Dečije knjige

Današnja deca sve više vremena provode ispred televizora, za monitorima i igrajući igrice na smartfonovima što naravno nije nimalo dobro po njihovo zdravlje. Preveliko izlaganje zracima koji ti uređaji emituju nije dobro za odrasle ljude, a kamoli za mališane, a upravo tu decu je veoma teško odvojiti od veoma zaraznih aplikacija i igrica na smartfonovima. Zato dečije knjige predstavljaju jedno od glavnih oružja kako se braniti protiv ove savremene pošasti i pomoći deci da žive zdrav i ispunjen život.

Problem savremenog društva

Savremeni svet se odlikuje neverovatnom stopom napretka u gotovo svim sferama života, što je možda najprimetnije kroz pomenute uređaje poput laptopova i smartfonova. Pre samo desetak ili dvadesetak godina, bilo je gotovo nezamislivo da skoro svako od nas poseduje smartfon i laptop, a još manje da se ti uređaji menjaju za nove gotovo svake godine kako bi se ispratio tempo tehnološke industrije. Upravo ta široka rasprostranjenost smartfonova, tableta i sličnih uređaja, pored brojnih dokazanih prednosti koje olakšavaju svakodnevni život, poseduju i pojedine veoma ozbiljne posledice koje mogu imati veoma negativne uticaje na život ljudi.

Najmlađi na udaru

Ciljna grupa koja je možda i najpogođenija pomenutim negativnim efektima savremene tehnologije su verovatno najmlađi koji su knjige za decu, igračke i lopte zamenili za smartfonove i tablete. Laka dostupnost pomenutih uređaja, izuzetno primamljiva grafika i zarazan gejmplej umnogome otežavaju roditeljima da odvoje svoje mališane od stalnog dugočasovnog gledanja u ekrane koji emituju zrake koji mogu biti izuzetno štetni po vid dece što je dokazano kroz različite studije i analize koje sugerišu da sve više i više mališana moraju da nose naočare kako bi popravili vid.

Dečije knjige umesto telefona

Kao što smo već pomenuli u uvodu, knjige za decu mogu biti jedno od glavnih oružja za borbu protiv negativnih strana digitalne revolucije i široke rasprostranjenosti uređaja kao što su smartfonovi i tableti.

Decu je samo potrebno postepeno navikavati da čitaju knjige odnosno da im se polako razvija čitalačka navika, što će im mnogo značiti u budućnosti jer je dobro poznato i naučno dokazano da dečije knjige donose mnoge koristi najmlađim čitaocima kao što je razvijanje memorije, poboljšavanje koncentracije, a pre svega stvaranje oštrijeg i bistrijeg uma.

A neke najlepše knjige za decu možete naći upravo na vebsajtu Knjige na dlanu i poručiti u samo nekoliko lakih koraka.

Zato nema nikakvih opravdanja da vaše dete i dalje provodi previše vremena za računarom, tabletom ili smartfonom. Obradujte ih nekom lepom knjigom već danas!

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online