Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 07.06.2018.
08:28
S. Đurić - Vesti A

Izazov je igrati na štiklama

Crnogorski glumac svom bogatom pozorišnom iskustvu dodao je i lik žene u predstavi "Učene žene" reditelja Jagoša Markovića, na sceni crnogorskog Narodnog pozorišta. On je nedavno na svom Instagramu okačio fotografiju na kojoj se vidi kako izgledaju pripreme i njegova transformacija u lik tetke Belize.

CNP
Uživeo se ulogu: Momčilo Otašević

- Da bih dočaro jedan ovakav lik pomažu mi sjajan kostim i jaka šminka. Svaka čast ženama koje su nosile takve modele. Svakom glumcu bilo bi žao da propusti ovakvu ulogu. Trudim se da uvek napravim više nego što mogu, pobedim sebe i konstantno dižem lestvicu i gledam napred - kaže Momčilo Otašević, koji se nakon završetka snimanja hrvatske serije "Čista ljubav" i venčanja sa koleginicom Jelenom Perčin vratio na daske koje život znače.

U haljinu je svojevremeno uskočio i Dragan Mićanović u predstavi "Mletački trgovac", gde je tumačio lik Porcije, koja je za njega, kako je rekao, veliki glumački izazov, a tumačeći tu ulogu shvatio je, kako je rekao u jednom intervjuu, koliku je moć priroda dala ženi.

- Porciju ću igrati sve dok budem mogao da uđem u haljine, jer je veliki glumački izazov i kompleksna uloga. Igrajući je, shvatio sam koliku je moć priroda dala ženi, ali je mnoge ne iskorišćavaju u potpunosti i ne žive punim plućima. Reditelj Egon Savin imao je hrabrost i lucidnost da mi poveri tu ulogu, a ja dovoljno ludosti da je prihvatim. To je jedna od mojih najdražih uloga u pozorištu do sada.

Dženi u filmu "Nataša"

Nezaboravne su scene u kojima Boris Milivojević u filmu "Nataša" tumači lik Dženi, transrodne osobe, a najbolje prijateljice glavne junakinje Nataše. Borisova uloga, u kojoj se ovaj omiljeni glumac odlično snašao, unela je dosta humora u ovo ostvarenje sumorne tematike.

Dok sam radio na predstavi posmatrao sam stav, pokrete žena, i to svuda, i u privatnom životu i na televiziji i gde god da sam se zaticao, a imao sam i pomoć koreografa - rekao je jednom prilikom glumac.

I Bane Vidaković nakratko je postao dama zbog uloge u seriji "Sinđelići", a maska žene bila je toliko uverljiva da ga kao Anđeliju niko nije prepoznao. U filmu "Mala noćna muzika" baba Natu, mirnu baku iz komšiluka maestralno igra Vlasta Velisavljević.

- Nadimak baba sam dobio nakon uručenja prve filmske nagrade na Filmskim susretima u Nišu. Ne pominju svi taj nadimak. Moji najverniji fanovi i kolege u pozorištu mi ne kažu Vlasto, već "zdravo, Baba" - rekao je Vlasta.

U ovom filmu ulogu žene, odnosno domino babe Paune, igra Feđa Stojanović.

Gospođa ministarka

Pre nekoliko godina na sceni pozorišta "Boško Buha" premijerno je izvedena nova verzija Nušićeve "Gospođe ministarke". U ženskim ulogama pojavljuju se muškarci, a gospođu Živku igrao je Goran Jevtić, koji je za ovu rolu dobio i brojne nagrade. Ova neobična predstava izazvala je brojne reakcije u javnosti, mada je bilo više pozitivnih komentara.
- Kad smo krenuli u avanturu rada na ovoj predstavi, ispostavilo se da se zapravo samo pozorišnim jezikom bavimo onim što se u stvarnosti uveliko zbiva. Gde god se oko sebe okrenete, travestije po raznim osnovama koliko hoćete - rekao je tada Goran Jevtić, koji je za ovu ulogu dobio i nagradu za najbolju žensku ulogu na 38. danima satire Fadila Hadžića u Satiričnom kazalištu Kerempuh u Zagrebu.









 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online