Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 14.06.2018.
16:16
Nikola Radenković A

Kako vas čitanje knjiga može učiniti pametnijim

Čitanje knjiga je jedna od najvažnijih aktivnosti koje svaka osoba mora praktikovati i upražnjavati još od detinjstva. Pogotovo u današnje digitalno vreme elektronskih naprava poput pametnih telefona i tableta. Danas sve više ljudi prenose svoj život iz realne ravni u dugitalnu dimenziju. Postaje sasvim normalno da ste gotovo sve vreme onlajn.

Promo
 

Oni koji nemaju naloge na opšte popularnim društvenim mrežama počinju da budu izopšteni iz društva. A to je pogotovo izraženo kod dece i tinejdžera. Međutim sav taj napredak i sve te najnovije naprave vas uopšte ne čine pametnijim. Naprotiv. One su osmišljene kako bi vam olakšale život, ali vas u isto vreme olenjile. Zato je veoma važno da konstantno vežbate i trenirate svoj mozak i održavate mentalno zdravlje. Pre svega radi starosti. A knjige su najbolja opcija u tom pogledu.

Jedna knjiga, a mnoštvo novih saznanja

Jedan od glavnih načina na koji vam knjiga može oplemeniti duh i unaprediti vaše opšte znanje jeste kroz izlaganje velikom broju novih informacija iz različitih sfera života. Opšte je poznato koliko se najprodavaniji i najpopularniji autori trude i koliko vremena troše na istraživanje prilikom pisanja, a sve kako bi delo bilo što uverljivije moguće. Upravo to istraživanje je jedna od najvažnijih faktora i postupaka prilikom pisanja.

Autor tako pridobija vernost čitalaca, a samim tim ih oplemenjuje i uči ih novim stvarima. Nova saznanja koja knjige nude svojim čitaocima su jednostavno neprelazna i neponovljiva. Veliki broj ozbiljnih i višegodišnjih studija američkih univerziteta potvrdio je činjenicu da osobe koje aktivno i redovno čitaju još od malih nogu jesu sazrelije, kreativnije i na neki način, odraslije, od svojih vršnjaka.

Promo
 

Knjige nude nova iskustva

Samim tim što ste kroz knjige izloženi različitim situacijama, bilo iz stvarnog života ili imaginarnog sveta, dobijate uvid iz prve ruke u nova iskustva. A upravo ta nova iskustva vas oplemenjuju kao ličnost i osobu. Mnogi govore o tome kako su one neka vrsta magičnog portala ka nekim potpuno novim svetovima. Pa i kada su u pitanju dela o realnim stvarima. Opet postoji nešto magično i potpuno nesvakidašnje u njima.

Čitajući neku knjigu lako ćete se izgubiti i na po nekoliko sati i imaćete nakon toga osećaj kao da ste se vratili sa nekog dalekog putovanja. Upravo ta nova iskustva koja možete proživeti čitajući jeste još jedna prednost koju knjiga nudi u odnosu na neke druge svakodnevne zanimacije.

Promo
 

Pored gore navedenih načina na koji vas pisana reč može učiniti pametnijim tu i takođe mogućnost da tokom čitanja, pored upijanja novih iskustava i saznanja, istražite sebe kao ličnost. A najbolje mesto da pronađete pravu knjigu za vas jesu Knjige na dlanu.

Uz pomoć ovog novog hit mesta za sve ljubitelje pisane reči, možete da poručite i platite knjigu potpuno bezbedno i u samo nekoliko lakih i brzih koraka. A što je najbolje od svega, pored toga što poručujete knjigu iz udobnosti vašeg doma, ona će vam biti isporučena na kućni prag. Nikada lakše i lepše iskustvo kupovine knjiga koje će vas dodatno motivisati da uključite čitanje u vašu dnevnu rutinu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online