Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 20.09.2017.
00:55
Vesti A

Nema kraja medijskom cirkusu: Narko-starleta zvezda Parova

Posle Zadruge, koja je za samo nekoliko dana uzburkala medijsku prašinu u Srbiji, bitku za rejting započela je i Hepi televizija. "Udarna pesnica" ove TV stanice je, naravno, opet rijaliti i to Parovi. A glavne zvezde - kriminalci, pijanac i bivši muž jedne pevačice i starleta Nina Prlja, koja je prošle godine uhapšena zbog šverca kokaina u Dubaiju, a koji je krila u "intimnim delovima tela".

instagram.com/ninaprlja
Teško podnela zatvor: Nina Prlja

- Nisam ja narko-starleta, ja sam u Dubaiju radila svoj posao koji nema veze sa švercom droge. Ne bih bila ovde da je sve to istina - rekla je Nina i priznala da je boravak u zatvoru teško podnela. Ali po izlasku na slobodu "vratila se starom zanatu", a sada se nada da će sebi da podigne "cenu" učešćem u rijalitiju, jer se tako danas u Srbiji postaje popularan.

I taman kada čovek pomisli da ne možemo da potonemo dublje, ispostavi se da je dno još daleko. Medijska slika u Srbiji poslednjih dana više liči na cirkus nego na program. RTV Pink i Hepi televizija, inače TV stanice sa nacionalnom pokrivenošću, kao da se takmiče ko će gore bljuvotine emitovati, a sve pod parolom "narod to voli da gleda". Koji narod? To niko nije objasnio, osim "friziranim" podacima o gledanošću.

TZLP na Prvoj

U bitku za gledaoce Prva televizija ulazi sa šou programom "Tvoje lice zvuči poznato". Iako prilično skup, ovaj projekat je ranije imao dobru prođu kod gledalaca. Ekipa se okuplja i na spisku potencijalnih učesnika su Nina Radulović i njen bivši suprug Branislav Lečić, Tijana Dapčević, Anabela Atijas, Mira Škorić i drugi.

Pravo privatnih televizija, pa makar i sa nacionalnom frekvencijom, jeste da emituju šta žele (ili, možda, ipak postoji neki zakon koji to reguliše), ali je potpuno neverovatno da se niko od državnih organa ne oglašava ovim povodom. Ćuti i Regulatorno telo za elektronske medije (REM) iako su plaćeni da reaguju i kažnjavaju prekršioce zakona. Ili, možda, i ne moraju pošto je zakon o medijima odavno mrtvo slovo na papiru. Pink i Hepi se takmiče ko će gore učesnike rijalitija da dovede, a računica je jasna - što bolja gledanost i rejting, to skuplje prodaju reklame, a pare strpaju u svoj džep. Sve se vrti oko novca koji je odavno iznad svega, a čini se i iznad zdravog razuma.

Hoće li Nemanjići zgaziti rijaliti?

Za razliku od Hepi i ružičaste televizije koje žele da sa što manje para zarade što više, RTS ima drugačiju strategiju. Užurbano se privodi kraju jesenja šema i ako je suditi po dosadašnjim najavama Javni servis će imati šta da ponudi. Ove jeseni i zime na RTS-u se s nestrpljenjem očekuje premijera nekoliko domaćih serija - "Nemanjići - rađanje kraljevine", grandiozni projekat o prvom srpskom kralju Stefanu Prvovenčanom, "Senke nad Balkanom" novo čedo Dragana Bjelogrlića, "Psi laju vetar nosi" po scenariju Radoša Bajića, druga sezona hit serije "Ubice mog oca". Hoće li RTS uspeti da kvalitetnim programom zgazi konkurenciju? Mnogi veruju da hoće, jer konačno je došlo vreme da se narodu ponudi i kvalitetniji program. A onda će, kao i uvek, gledaoci imati presudnu ulogu. Ukoliko rezultati o gledanosti budu pravi, a ne namešteni i naručeni.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online