Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 15.03.2011.
22:14
Beta A

Smak zasvirao ponovo

Legendarni rok sastav "Smak" posle višegodišnje pauze ponovo se okupio i uradio nekoliko snimaka u sali "Šumadija" u matičnom Kragujevcu.

Jedna od najvećih domaćih grupa: Smak
 

Gitarista Radomir Mihailović-Točak, bubnjar Slobodan Stojanović-Kepa, pevač Dejan Najdanović-Najda i ostali, na svoj "Jutjub" kanal youtube/user/smakinfo postavili su stvari "Cigansko srce" i "Delfin", snimljene na probama koje je bend držao od leta do kraja prošle godine u "Šumadiji".

Članovi "Smaka" su pre nekoliko nedelja preko svog Jutjub kanala poručili da se nadaju" skorim koncertima, ako se stvore povoljni uslovi". U "Smaku" su sada i gitarista Milan Milosavljević-Mikica, drugi bubnjar Dejan Stojanović-Kepa Junior i basista Miloš Petrović-Šomi.

Nekadašnji basista "Smaka" Vlada Samardžić postavio je pisanu poruku na "Smakovom" Jutjub kanalu da mu je "jako drago da vidi toliko divnih i dragih ljudi ponovo na okupu, i mlađih i starijih".

"Tole, radujem se da ponovo radiš s bendom. Jedva čekam da vas vidim
i čujem ponovo", poručio je Samardžić, koji je sa "Smakom" snimio CD album "Bioskop Fox" (1995).

Mešajući hard i progresivni rok, uz povremene džez, bluz i srpske etno motive, kragujevački sastav je prvencem "Smak" (1975) postao jedno od najcenjenijih imena jugoslovenske rok scene sedamdesetih, a sa drugim hit albumom "Crna dama" (1977) jedini su na kratko uspeli da se donekle približe popularnosti neprikosnovenog "Bijelog dugmeta".

"Crnu damu" i treći album "Stranice našeg vremena" bend je snimio i na engleskom jeziku za neuspešan pokušaj proboja na inostrano tržište, a posle slabo primećenih izdanja "Rock cirkus" (1980) i "Zašto ne volim sneg" (1981), "Smak" je prestao sa radom usled promenjene muzičke klime nailaskom novog talasa.

"Smak" se okupio za loše primljen album "Smak '86", a poslednje izdanje sa originalnim pevačem Borisom Aranđelovićem i basistom Zoranom Milanovićem bio je snimak koncerta u beogradskom Sava centru na kasetnom izdanju "OdLIVEno" (1992).

Sa novim pevačem Najdanovićem i prvi put bez klavijatura u postavi, koje su u prvoj fazi rada benda svirali naizmenično Laza Ristovski, Miki Petkovski i Tibor Levaj, "Smak" je snimio "Bioskop Fox", živi "Live Without Audience" (1997) i "Egregor" (1999), a bend je uskoro posle toga prestao sa radom.

Utorak 15.03.2011. 22:22
свака част, поздрављам њихово окупљање, волим ``Смак``.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online