Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Utorak 22.03.2011.
10:53 >> 10:55h
Vestionline A

Novak dao 100.000 dolara manastiru Gračanica

Novak Đoković je posle osvajanja Masters turnira u Indijan Velsu obezbedio donaciju od 100.000 američkih dolara za manastir Gračanicu. Tokom turnira u Indijan Velsu Novak je oko kolena nosio flastere na kojima je pisalo "Podrška Japanu", a u Majamiju srpski teniser će predvoditi najpoznatije svetske tenisere u egzibicionoj fudbalskoj utakmici koja treba da prikupi pomoć za zemljotresom razrušenu zemlju.

Na sve i svakoga misli: Novak Đoković sa trofejom iz Indijan Velsa

Novčana pomoć od 100.000 dolara manastiru Gračanici i Eparhiji Raško-prizrenskoj namenjena je otkupu zemljišne parcele Padalište u neposrednoj blizini manastirskog imanja. Manastir je bio prinuđen da otkupi pomenutu parcelu po veoma visokoj ceni jer bi u protivnom imovina bila zauvek otuđena od manastira i Crkve, što bi dugoročno gledano imalo veoma štetne posledice za celu srpsku zajednicu u Gračanici.

Samo dva dana posle finala u Indijan Velsu Đoković i Rafael Nadal su odigrali egzibicioni meč u Bogoti (Kolumbija) na kome su se igrali i družili.  

Novčana donacija za manastir Gračanicu uplaćena je preko Humanitarnog fonda NOVAK koji radi uz podršku Genadija Timčenka, uglednog biznismena i dobrotvora iz Rusije.

Pored Novakove redovne pomoći manastirima Hilandaru i Sv. Arhangelima kod Prizrena, treba pomenuti pomoć i stipendiranje dece, posebno sa Kosova i Metohije, preko fondacije "Naša Srbija", donaciju ambulantnog vozila bolnici u Kosovskoj Mitrovici, pomoć deci ometenoj u razvoju u Banaluci, kao i pomoć nedavno postrdalim u zemljotresu u Kraljevu i poplavama u Loznici.

Novakovo koleno u Indijan Velsu

Da najbolji srpski teniser podjednako ceni muke svakog čoveka, ma gde se nalazio na planeti, pokazuju i fotografije iz Indijan Velsa na kojima se vidi Đokovićevo koleno obmotano flasterima na kojima piše "Podrška Japanu".
 

Pomoć Japanu Novak i najbolji svetski teniseri obezbediće u egzibicionom fudbalskom meču protiv fudbalskog kluba Fort Loderdejl Strajkersa.


"Veoma sam zabrinut za narod Japana i smatram da je jedino ispravno da uradimo sve što možemo da pomognemo onima kojima je pomoć potrebna", rekao je Đoković.


On je pozvao ljude da dođu na utakmicu koja će po lokalnom vremenu biti odigrana sutra u sedam uveče na terenu gimnazije Evergljeds, nekoliko milja udaljenoj od terena na kojima će najbolji svetski teniseri igrati mečeve na turniru Masters serije, objavljeno je na sajtu turnira u Majamiju.


U fudbalskom timu, koji predvodi Đoković, potvrđeno je da će biti Španci Rafael Nadal, Fernando Verdasko, Felisijano Lopez i David Ferer, Japanac Kei Nišikori, Britanac Endi Mari, Francuz Rišar Gaske, Srbin Viktor Troicki, Kipranin Markos Bagdatis i Austrijanac Jirgen Melcer. Potom će biti održana dobrotvorna večera za Japan kojoj će, takođe, prisustvovati najbolji svetski teniseri. Ulaznica za večeru je 350 dolara.

Utorak 22.03.2011. 11:14
Све похвале Ђоковићу.
Utorak 22.03.2011. 13:39
Sta drugo reci, osim, Gospod ti srecom i zdravljem vratio, Novace! Ponos srpskog roda, primjer starima, mladima i djeci! Dobro raditi, dobru se i nadati, zivio ti nama!
Utorak 22.03.2011. 15:39
U srpskoj istoriji veliki ljudi su uvek ostavljali zaduzbine, ono sto im je Gospod darovao umnozavali su kao svoje date im talante. Setimo se Kolarca, Kapetana Mise, Spasica Igumanova i drugih. Samo nema nijednog posle okupacije 1944. kada je ta srpska elita unistena i Srbija osakacena a vlastodrsci samo otimali zaduzbinarske kuce i imovinu. Primer G.Djokovica je nastavak iz tih vremena kada su veliki Srbi cinili velika dela. Posebno ne smemo ugrozavati jedinstvo SPC i osudjivati bilo koga, to ce Gospod urediti po svom promislu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online