Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Subota 26.11.2011.
17:33
Smedia A

Bosanci izvređali Dina Merlina

Sudeći po nekim od naslova iz sarajevske štampe, koncert Dina Merlina u Beogradu dočekan je na nož u njegovom rodnom mestu.

Dino Merlin tri dana za redom drži koncerte u Beogradskoj areni
 

Na sarajevskom sajtu protest.ba danas se pojavio vrlo osuđujući tekst o Dinu Merlinu. To bismo mogli nazvati "kad udari svoj na svoga", i ovoga puta nije bila potrebna organizacija "Naši" pa da se iznese sav "prljav veš" ovog muzičara.

- On koji je nešto što u čaršiji nije moglo prismrdit’ dok je čaršija bila Čaršija. Kad je Čaršija postala čaršija, Dino Merlin je post’o neko i nešto. I neka je. I fuj. Krivi smo - piše u tekstu u kom se još i navodi da je Dino putovao po svetu dok je Sarajevo granatirano pa s toga nije imao pravo pričati o Srbima na način o kome su mediji već pisali.

- Kako i ne bi znao, kad svi znaju bolje od nas kako je sve to bilo. Posebno oni koji su k’o Dino bili u Barceloni, pa Njemačkoj, pa… obiš’o je Dino pola svijeta dok su granate padale. Međutim, Dino zna…- piše novinar Nermin Čengić koji je inače i svedok u predmetu "Emir Kusturica protiv Petra Lukovića“, a sve zbog teksta Čengića "Ugled i čast Emira K" objavljenog 15. februara 2011.

U tekstu se još i piše o kopiranju muzike na kojoj je Dino napravio svoje ime i karijeru, pesme su zaiste i više nego očugledno "pozajmljene". Primera radi "Mjesečina" je ustvari hit grupe UB40 "Where did i go wrong".


Tome nije kraj, čak i veći hit od "Mjesečine" je "Godinama", ali ni to nije Dinova original pesma.

U tekstu Protesta nastavlje se prebiranje po Dinovoj prošlosti i političkim angažmanima.


- Čime je Dino Merlin zaslužio bilo šta, a kamoli poštovanje i divljenje? Pokradenim pjesmama? Ogromnu većinu “svog” muzičkog izraza jeste pokr’o. Možda i sve, nije mi se dalo da preslušavam do kraja.“Da te nije Alija” je otpjev’o Aliji Izetbegoviću u vrijeme kad je to bilo strateški popularno i donosilo određene benificije. Kad je prestalo bit’ popularno ograđiv’o se Dino (Merlin) da nije pjev’o Izetbegoviću nego svom istoimenom komšiji, da bi, kad se popularnost Izetbegović Alije obnovila (odnosno nije bila više toliko OUT), i Dinina privrženost režimu se vratila. Svjedok mu je bog, a ja se samo sjećam. - piše u tekstu, prenosi Puls.

Sarajlije navode i da je sam organizovao paljenje zastave kako bi se napravila veća medijska pažnja, a da nikada nije ni bio u opasnosti u Beogradu. Takođe ne spore da su tri prodate arene veliki uspeh, ali se pitaju da li bi tako bilo da je narod pametniji.

POVEZANE VESTI

Subota 26.11.2011. 17:38
Е јадна нам мајка када нас муслимани уче патриотизму.У сваком случају хвала им на искрености,а ми смо били и увек ћемо бити заборавни слепци.
Subota 26.11.2011. 19:39
Слажем се са "рајом" у Сарајеву: није, ба, требало да га пуштате преко Дрине: јер то не желимо ни ви, ни ми! Овако се десила дупла грешка. И не пуштајте нам више никога на ову страну. Само тако ћемо бити мирни једни поред других. И знајте поуздано: овамо га није слушало 18.000 посетилаца, како је објављено! Некоме из неких разлога је овај тзв. концерт и наведени број посетилаца био потребан. Нама није...
Subota 26.11.2011. 20:32
Merlin je poceo kao bleda kopija Bijelog dugmeta, i kada je Dugme prestalo sa radom krajem osamdesetih godina bio je na dobrom putu da nastavi sa takozvanom sarajevskom skolom rock-popa.Medjutim, pod uticajem devedesetih godina poceo je sve vise da pozajmljuje sa istoka.Danas svira nekakav kabulsko-teheranski pop, i ja licno mu ne zameram na tome, ko bi drugi to svirao ako ne bi Dino, ali od nasih silnih estradnih zvezda svako bi rado da mu Dino napise jednu takvu pesmu...Pa ne treba onda da se cudimo sto je Arena puna.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online