Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 08.08.2012.
15:54
Beta A

Madona dala podršku pankerkama na koncertu u Moskvi

Ovogodišnji koncert kraljice pop-muzike Madone u Moskvi ostaće zapamćen i po političkoj pozadini, zbog njene direktne podrške članicama ruske pank grupe "Pusi rajot", kojima je u toku suđenje za huliganstvo i ignorsanja državnih medija u Rusiji.

Iskoristila koncert u Moskvi da podrži članice pank grupe "Pusi Rajot": Madona
 

"Kraljica popa" je na koncertu u utorak u Moskvi pevajajući svoj čuveni hit "Lajk Virdžin", stavila crnu masku sa prorezima za oči, a na leđima joj je flomasterom bilo ispisano "Pusi Rajot".

Sa bine u sali "Olimpijski", Madona je u utorak održala desetominutni govor, kako je rekla, o slobodi.

"Svi koji su sada sa mnom na sceni potiču iz raznih država, iz Afrike, Amerike, Francuske, Rusije, iz Engleske, hrišćani, muslimani, jevreji, homoseksualci. Ali mi smo svi zajedno i što je najvažnije mi smo ljudska bića", rekla je Madona, što je publika propratila ovacijama.

One su uzburkale svetsku javnost: Jedna od članica grupe "Pusi Rajot"

"Veoma sam srećna što sam stigla iz Amerike, što imam slobodu da izrazim svoje stavove i emocije. Želim da kažem o "Pusi Rajot". Maša, Nada i Katja plaćaju suviše visoku cenu za svoj postupak i nadam se da će ih pustiti", rekla je Madona i dodala da će se moliti da ih oslobode.

"Želim da u svetu caruju mir, sloboda i talent! Da li se slažete sa mnom?", obratila se Madona publici, što je bilo propraćeno snažnim aplauzom i ovacijama.

Cenzura na Ruskoj televiziji

 

Ruska državna televizija, iako je najvaljivala Madonin koncert, o njemu nije izvestila.

 

Komentatorka "Komersanta" Arina Borodina, specijalizovana za praćenje medija, smatra da je reč o političkim motivima.

"Možemo da imamo različit odnos prema njoj i njenoj muzici. Ali, reč je o gostovanju svetske zvezde. Očigledno da su politički motivi preovladali zbog njene podrške Pusi rajot", smatra ona.

Grupa "Pusi Rajot" je u februaru, uoči ruskih predsedničkih izbora u glavnom Hramu Hrista Spasitelja u Moskvi izvela akciju u kojoj je otpevala pesmu "Bogorodice, progoni Putina".

Posle toga tri članice pank grupe "Pusi Rajot" su uhapšene i sve vreme su u pritvoru, a u sredu je saopšteno da će odluka suda biti objavljena 17. avgusta.


Tužilaštvo je zatražilo tri godine zatvora, dok je maksimalna kazna sedam godina.

One poriču krivicu, navodeći da nisu nemeravale da povrede osećanja vernika, već da su istupile politički, protiv suvišnog zbližavanja Ruske pravoslavne crkve i vlasti.

Optužene devojke podržale su mnoge ruske kulturne i javne ličnosti, kao i svetske zvezde. Madona će, posle Moskve, gde je dobila dobre kritike, sutra nastupiti u Sankt Peterburgu. Tome su se već usprotivile ultraradikalne snage zbog njene najave da će na tom koncertu osuditi inicijativu lokalnih vlasti da zabrane propagandu homoseksualizma.

POVEZANE VESTI

Sreda 08.08.2012. 16:50
šta očekivati od satanista...
Sreda 08.08.2012. 19:55
Ova je prolupala skroz naskroz.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online