Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 03.12.2012.
13:42
D. Dušanić - Vesti A

Pradeda dobio blizance

Scenarista i reditelj Dragoslav Lazić (76) i njegova treća supruga, glumica Dragana Turkalj (44) početkom oktobra dobili su blizance, sina Lazara i ćerku Iskru. Ponosni otac već ima troje odrasle dece iz prethodnih brakova, koja su i sami roditelji - Zoran ima troje, Katarina dvoje, a Anita jedno.

Aktivna u trudnoći: Dragana Turkalj i Dragoslav Lazić
 

A samo mesec dana pre nego što je dobio blizance, Dragoslav je postao pradeda! Srednji Zoranov sin dobio je ćerku.


Dragoslav i Dragana su zajedno 18 godina, od čega su 15 godina u braku. Venčali su se u Koraćici, u kući njihovog kuma, proslavljenog glumca Velimira - Bate Živojinovića. Godine 2003. usledilo je i crkveno venčanje u manastiru Zlatenac kod Svilajnca. Dugo su priželjkivali da dobiju zajedničke potomke, što im se tek nedavno ostvarilo.


- Ovo je bila izuzetno uspešna i srećna godina za Laziće. Naša porodica se uvećala, stigle su zdrave, prelepe prinove. Uz to obeležavam 50 godina stvaralačkog rada i ponovo snimam i režiram po mom scenariju seriju "Zvezdara". Zbog posla sam veći deo dana na setu, odsutan od kuće.

Iskra života

Srećna mama: Dragana sa sinom i ćerkom

- Planiramo da decu krstimo u manastiru Koporin kod Velike Plane, u koji je Dragana odlazila, kao i mnogi vernici, moleći se da dobijem potomstvo. Nadamo se da će se kum Bata do tada oporaviti, a ukoliko on ne bude u stanju da putuje, zameniće ga na krštenju supruga Lula.

 

Imena smo za decu odabrali žena i ja. Pošto su nam prvo rekli da ćemo dobiti dva dečaka, pa smo izabrali Lazar, po našoj krsnoj slavi Lazareva subota, i Stefan, po Koporinu, koji je zadužbina Stefana Lazarevića. Onda smo saznali da ćemo imati umesto drugog sina dobiti ćerku. Dopalo nam se ime Iskra, moja prva asocijacija bila je iskra života - kaže Dragoslav Lazić.

- Ali, čim ugrabim slobodno hitam mojim blizancima i ženi. Prisustvujem kupanju beba kad god mogu, držim ih u naručju, pričam im. Mnogi me pitaju u čemu je tajna moje vitalnosti i mladolikosti, a ja odgovaram - u normalnom životu i mojoj 32 godine mlađoj supruzi, koja me pazi i mazi. Naravno, i u genetici, moj deda je živeo 103 godine, a otac ima 99 i prvi je od familije došao iz Jagodine u naš dom da vidi blizance - kaže Dragoslav.

Tri dana posle porođaja pred kamerama

- Tokom trudnoće ugojila sam se samo 10 kg, a osim mučnine koja me je pratila od prvog do poslednjeg dana, nisam imala nikakvih problema. Do porođaja nisam nijedan dan provela u bolnici. Bila sam aktivna, radila u kući i firmi. Iskra i Lazar došli su na svet carskim rezom, sa 2.650 gr, zdrava su i napredna deca. Pored njih mi je sve pesma! Stižem da obavim uobičajene poslove domaćice u kući, da ne zapostavim naša dva psa, a tri dana po izlasku iz porodišta bila sam već pred kamerama i snimila nekoliko scena serije "Zvezdara"- priča Dragana.

Dragana je 11 godina pokušavala da zatrudni vantelesnom oplodnjom, obilazeći razne lekare i klinike, ali tek u Pragu joj se posrećilo.


- Nikako nisam mogla da ostanem u drugom stanju, a lekari nisu znali da objasne zašto je to tako. Svi rezultati pokazivali su da je kod muža i mene sve u redu. Vremenom su počeli da pričaju da je to zbog naših godina, valjda je to bilo najlakše reći. Nisam se predavala, a posle 15. neuspele vantelesne oplodnje prestala sam da brojim pokušaje. Nosila sam mnogo tuge u sebi, ali o tome nisam pričala.

- Nisam krila, nego jednostavno nisam želela da opterećujem ljude oko sebe. Samo muž i ja znamo koliko pregleda smo obavili, raznih analiza, priprema, a dešavalo se ponekad da na pola puta moramo sve da prekinemo, jer hormoni nisu funkcionisali kako treba ili nešto drugo nije bilo u redu- priča Dragana i ističe da kad god bi posustala Dragoslav je bio taj koji joj je davao snage, podstek, terao na novi pokušaj.


- Zahvaljujući dr Sonji Lazarovski, koja je ginekolog-akušer, priznati specijalista reproduktivne medicine u Češkoj, inače rođena Podgoričanka, našli smo se u njenom centru u Pragu. Epilog svega su naša dva anđela - kaže novopečena majka.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online