Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 06.03.2013.
12:29
S. Đ. A

Brate, nemoj više da komponuješ

Marko Kon poručuje Maretu da se drži pisanja tekstova, dok Zoran Dašić Daša smatra da imamo pevače koji nemaju šta da pevaju.

Ni treći dan nakon izbora Moje tri - Mirne Radulović, Nevene Božović i Sare Jovanović za srpskog predstavnika na Evrosongu, ne jenjava skandal oko Beosonga. Već posle proglašenja pobednica na brojnim forumima i internet portalima krenula je lavina negativnih komentara koji se mahom odnose na pobedničku pesmu "Ljubav je svuda" koju je komponovao Saša Milošević Mare i koja je ocenjena kao - mlaka. Čak i komentari stranaca na evrovizijskom sajtu nisu obećavajući. U stručnoj, muzičkoj javnosti lome se koplja ne samo oko pobedničke pesme, već i ostalih kompozicija i većina pita - da li je to zaista najbolje što Srbija može da ponudi Evropi?


- Ovo je najlošiji Beosong do sada. Čim je objavljen spisak izvođača mogao sam da prognoziram ko će zauzeti prva tri mesta. Nevena, Mirna i Sara su super, ali mi se ne sviđa njihova pesma. Kada je Mare pisao tekst na Grajinu muziku dobili smo "Molitvu", a kad je komponovao dobili smo ovo. Mare, piši tekstove ljubi te brat! - poručio je iskusni muzičar Marko Kon, koji je 2009. godine predstavljao Srbiju na Evrosongu u Moskvu. Leontina Vukomanović, koja je napisala tekst za pesmu "Lane moje" Željka Joksimovića kaže da je silno zabavljaju komentari posle festivala.

Marina Tucaković, Mare i pobednice Beosonga
 


- Koliko god da je festival bio dosadan i otužan, važno je da su reakcije vesele i zabavne. Znači da ima nešto dobro i u svemu lošem. Što se pobede devojaka iz Prvog glasa Srbije tiče ne mislim da je u pitanju klasična nameštaljka. Ubuduće ne moraju da nas muče sa Beosongom, neka na Evrosong direktno ide pobednik PGS - rekla je Leontina. Javne prozivke najviše trpe članovi selekcione komisije koji su odabrali 15 finalnih kompozicija, ali od njih je gotovo nemoguće dobiti bilo kakvu izjavu još od kada su saopštena imena finalista.


- Izvinite, ali već dva meseca nisam dala nikakvu izjavu. Preokupirana sam privatnim obavezama - rekla je za "Vesti" Biljana Krstić, jedan od članova selekcione komisije RTS-a.


Zoran Dašić Daša, vođa grupe Legende i pomoćnik glavnog i odgovornog urednika muzičkog programa RTS, kaže da nije gledao Beosong, ali je presrećan što su ga ove godine zaobišli i nisu zvali u selekcionu komisiju, niti u bilo kakav žiri festivala. Od toga ga samo boli glava!


- Godinama sam u žiriju i to je bilo strašno! To je nezahvalan posao, uvek si kriv i svi te mrze po definiciji. Pljuju te, pričaju da si podmićen i šta sve ne. Ako su u izboru sve loše pesme, to je već od starta katastrofa - kaže Dašić i sa stručnog stanovišta objašnjava.


- "To se traži" je rečenica koja je uništila muziku u Srbiji. Činjenica je da ima dobrih, talentovanih, mladih pevača, ali džaba kad nemaju šta da pevaju. Ako jedna fora u nekoj pesmi prođe svi krenu da rade na isti kalup. Tako je godinama i rezultat je da se muzika našla u ćorsokaku. Ide se linijom manjeg otpora, malo je odvažnih i hrabrih, spremnih da ponude nešto drugo - zaključuje Dašić.

Čestitke od Saše

- Njih tri su trenutno popularnije, jer se njihovo takmičenje završilo pre mesec dana, pa je potpuno razumljivo što su odnele pobedu. Mi im iz Granda naravno čestitamo i želimo mnogo sreće na Evrosongu - poručio je Saša Popović, direktor Granda, čije boje je branio Dušan Svilar, koji je osvojio drugo mesto, iako mnogi smatraju da je on jedini imao koliko-toliko prihvatljivu pesmu za Evrosong.


Bata bez komentara
- Nemam komentar. Uvek sam podržavala Beosong, ali ne da na Evroviziju odlaze ljudi koje je neko unapred odredio, bez glasanja publike. Na Beosongu nisam imala favorita, nisam navijala ni za koga, a majicom sam sve rekla - kaže Marija Šerifović. Vrsni kompozitor Kornelije - Bata Kovač koji je pre dve godine komponovao pesmu koja je bila u konkurenciji za srpskog predstavnika na Evrosongu, priznaje da mu se smučilo da komentariše ovakve stvari poput Beosonga.
- Nemam komentar i mislim da je sasvim jasno šta mislim. Zaista ne želim da dajem izjave - kratko je rekao Bata.

POVEZANE VESTI

Sreda 06.03.2013. 12:52
А које си место заузео на Евросонгу,својевремено???
Sreda 06.03.2013. 14:28
Cela estrada je bolesna...
Sreda 06.03.2013. 19:09
haha a ko si pa i Marko Kon? sve smo videli kad si se ti predstavljao svojom glupom pesmom, a sto je najgore predstavljao i sve nas
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online