Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Petak 13.06.2014.
08:46
S. Đurić - Vesti A

Čola navija za "naše": Bosnu i Hrvatsku

Zdravko Čolić (63) nastavlja promotivnu turneju albuma "Vatra i barut" po dijaspori i regionu, ali će kao veliki zaljubljenik u fudbal netremice pratiti i Svetsko prvenstvo koje je počelo u Brazilu. Kako kaže, žao mu je što Srbija ne igra na Mundijalu, ali i otkriva za koga će navijati.

Ovog meseca Čola će pevati i pratiti fudbal
 

- Pa, navijaću za Hrvatsku i BiH. Inače, baš sam nedavno prilikom gostovanja u Zadru pričao sa prijateljima kako nekada kada nismo navijali za naše, onda je to uvek bio Brazil po nekom našem poimanju fudbala i Argentina. Ovaj put nadam se da će BiH dogurati malo dalje. Žao mi je što i Srbija nije među učesnicama Svetskog prvenstva. Ali dobro, imamo dva jaka tima, pa navijamo da što više dobace. Svetsko fudbalsko prvenstvo je centralni događaj koji će zaokupirati sve nas narednih mesec dana. Ja volim fudbal i kada se prave koncerti gledam da nema neka jaka utakmica baš to veče - kaže Čola.

Ćerke

- Moje ćerke završavaju školu, a sada imam manje vremena za njih. Kad odemo negde i kad sam slobodan onda se malo više družimo. Nedostaju mi često, onda se malo prenem, prikočim i čini mi se kao da su porasle preko noći. Una će na jesen napuniti 13 godina, a Lara 8 godina u avgustu. Starija voli sport, a mlađa ćerka je čini mi se više umetnička duša.

Nedavno ste posle tri decenije pauze održali koncert u Zadru?
- Dugo nisam pevao u srednjoj Dalmaciji i možda je nastup u Zadru jedan od najboljih koncerata koji sam imao zadnjih godina, možda i u životu. Energija iz publike bila je neverovatna od prve do poslednje pesme. Došli su ljudi iz tog kraja i osvežili sećanja iz 80-ih godina, ali meni je bilo neverovatno koliko mala deca znaju i pevaju moje pesme. Bio sam u Dubrovniku, Splitu, Puli, pa smo i Zadar ubacili. Lepo je doći tamo gde te vole. Ja kao neki vesnik proleća dođem, a i pionirski je posao bio kad je Zadar u pitanju. Turneju nastavljam sutra koncertom u Cirihu, sledećeg vikenda sam u Ljubljani, a imam i letnje svirke u Budvi, Strumici, Puli.


Pre tri decenije takmičili ste ste na Evrosongu, da li pratite ovu manifestaciju danas i da li biste ponovo učestvovali?
- Ne znam, mene je to prošlo. Evrovizija nije više muzički onakava kakva je nekad bila. Možda, ako bih pevao neku svoju pesmu bez obzira na plasman, mada ne vidim sebe tu. To je šansa za mlade pevače, jednovečernji šou koji se već sutra zaboravlja. Ne verujem da se mogu vratiti vremena iz 70-ih kada su posle festivala ostajali evrovizijski hitovi. A, opet - nikad ne reci nikad.


Šta mislite o brojnim muzičkim takmičenjima mladih pevača kod nas?
- To za nekog jeste dobra prilika da se dokaže, šou program za taj momenat dok se prikazuju. Ako je neko talentovan verovatno će nastaviti dalje, ali bojim se da malo toga ostane kada se spusti zavesa. Gledam te neke ljude, kao što je Danijel Kajmakovski koga sam upoznao u Skoplju. Pošto nema Tošeta, Makedonci možda pokušavaju da naprave pevača koji bi bio regionalno popularan i šire, a opet to zavisi od njihove produkcije. Neko može biti u momentu zanimljiv, ali ne znači da mora opstati, bez obzira na kvalitet pevanja koji mora biti u sinhronizaciji sa tvojom ličnošću i ponašanjem, sa harizmom koja je pevaču neophodna.

Nagrada "Vesti"

Zdravko Čolić i Sonja Đurić, saradnica "Vesti"

Zdravku Čoliću uručeno je priznanje "Vesti", koje je osvojio zahvaljujući glasovima publike i kolega. U kategoriji zabavne muzike on je ubedljivo poneo laskavu titulu najboljeg pevača godine i to po mišljenju kolege i publike, odnosno čitalaca našeg lista. Sa albumom "Vatra i barut" Čola je ponovo pokazao da je bez premca na prostoru bivše Jugoslavije, ali i uvek rado viđen gost širom dijaspore.


- Čast mi je što sam ponovo dobitnik ovog vrednog priznanja "Vesti". Sa novim albumom tek me čekaju koncerti po dijaspori i novo druženje sa mojom publikom širom sveta. Zahvaljujem se svima, kao i dragim kolegama koji su glasali za mene. Svaka nagrada, posebno priznanje "Vesti" za mene predstavlja veliku radost - rekao je Čola.

 

 

POVEZANE VESTI

Petak 13.06.2014. 08:49
Навија за Србе свакако.Србе исламске и католичке вере.
Petak 13.06.2014. 10:05
Otkako su postali "naši" mi izgubismo milione Srba od "naših"....Nisu moji nikako, a ni oni koji ih vide kao svoje...Daleko im lepa kuća..
Petak 13.06.2014. 10:33
Чола се понаша као и сваки човек који егзистенцијално зависи од публике којекуде... Јебига, он оде код њих, напуни стадион пар пута, узме пар стотина хиљада евра и шта га брига ? Што и да не навија ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online