Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
15
Subota 19.07.2014.
15:15
Alo A

Isidora Bjelica: Nemam pare za lekove!

Spisateljica Isidora Bjelica je nedavno operisala tumor na jajnicima, a sada zbog principa banke ne može sebi da kupi lekove. Kako kaže, čak joj je ukinut i dozvoljeni minus, zbog čega se nalazi u bezizlaznoj situaciji.

Revoltirana ponašanjem čelnika banke kod kojih već 18 godina ima otvoren račun, Isidora Bjelica ne može da shvati da su je kao klijenta ostvili na cedilu u trenutku kada se bori sa opakom bolešću.

Nesreća nikad ne ide sama: Isidora Bjelica u teškoj situaciji
 

- Moji mesečni troškovi su jezivi, jer su lekovi koje koristim, kako bih se izborila sa tumorom, veoma skupi, a ja imam mnogo terapija. Zbog toga sam pre šest meseci tražila od banke da mi povećaju minus kako bih mogla da se lečim i oni su mi ga uvećali tri puta, iako toliko nisam tražila. Pre nekoliko dana obavestili su me da mi je ukinut minus i zarobili mi sva sredstva koja sam imala na računu. Kada sam ih pitala zašto, samo su mi rekli da je to odluka Narodne banke Srbije, a oni su me pismeno obavestili da to nije tačno i da svaka banka samostalno donosi takve odluke. Poneli su se prema meni kao da sam đubre i još me lažu - revoltirana je Isidora, koja je čak menadžmentu pisala imejlove i objasnila im o kakvoj se situaciji radi i da joj je novac potreban za lekove.

- Niko me nije udostojio odgovora i počinjem da mislim da je ovo već neka vrsta političkog ili ličnog odnosa prema meni, jer čak i dok sam isplaćivala lizing, nisu mi ukinuli minus. Da stvar bude još neshvatljivija, meni kod njih za četiri meseca ističe

Isidora Bjelica proživljava dramu zbog tumora

kredit. A vrlo dobro znaju da, kada sam najviše zarađivala, kod njih sam uplaćivala novac. Lako ću promeniti banku, ali me vređa taj odnos i način ophođenja prema nekome ko je godinama uz njih, a sada kada je meni potrebna pomoć, njih ne zanima. Iako je to njihovo legitimno pravo, nije ljudski i moralno, kaže Isidora, koja svakodnevno odlazi na terapije i redovno na kontrole:

- Sa ovom bolešću se nikad ne zna, ali se ne predajem, slušam savete lekara i guram, borim se da istrajem. Koliko ću uspeti, to ni oni, ni ja ne znamo. Trebalo bi da izbegavam stres, ali pošto živim u Srbiji, to je nemoguće. Evo, vidite i ovo sa bankom me potpuno poremetilo, a morala bih da se smirim, očajna je Isidora.

POVEZANE VESTI

Subota 19.07.2014. 16:09
Bože ne daj nikome ovu situaciju, jer bolestan čovjek ima samo jednu želju, a zdrav hiljade.. Ali ista se hvalila kako je enormne svote novca trošila za putovanja po svijetu, da je zbog toga dizala kredite, pa se hvalila kako ima stotine šešira... žao mi je nje naravno, ali više naroda koga ima mnogo a koji su radili čitav život pa oboljeli od opakih bolesti, a nekima zdravstvena knjižica nije ovjerena jer poslodavac nije platio doprinose... I umiru tiho, e zamislite koja je to patnja, a dotična će se snaći, ima poznanstava dosta....
Subota 19.07.2014. 20:49
Ne verujem, sama je u nekoj emisiji pričala da ima šešire koji koštaju po nekoliko hiljada funti.... Obišla svaku rupu na planeti zemlji...
Subota 19.07.2014. 21:55
Sou biznis je cudo,pokazi sisu pa ce biti opet para.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online