Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 30.07.2014.
11:54
Blic A

Uhapšeni roditelji Tonija Cetinskog

Roditelji popularnog pevača Tonija Cetinskog uhapšeni su ponovo, zbog sumnji da su uz pomoć dvojice službenika riječke Poreske uprave pokušali da lažiraju poreske prijave, javljaju hrvatski mediji.

Toni Cetinski ogorčen zbog hapšenja njegovih roditelja
 

Nekad poznati pevač Mirko Cetinski i njegova supruga Vinka, bivša zamenica ministra turizma, danas su opet uhapšeni i sutra bi trebalo da budu predati pritvorskom nadzorniku u Rijeci. S njima su uhapšena i dvojica riječkih poreznika koji su im, navodno, pomagali, piše jutarnji.hr.

Budući da je reč o korupciji državnih službenika, slučaj je u nadležnosti Uskoka, pa će svi osumnjičeni biti ispitani u riječkom Odeljenju za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala. Premda se službena informacija o tačnim razlozima hapšenja Cetinskih nije mogla dobiti, kao ni na koji način su im uhapšeni poreznici pomagali, nezvanično saznajemo da se slučaj nadovezuje na dva prethodna u kojima su supružnici, takođe, glavni osumnjičeni.

Naime, protiv Mirka i Vinke Cetinski, već su ranije bile podignute dve optužnice zbog sumnji da su preduzetnika Danka Končara prevarom oštetili za oko 20 miliona evra. Končar je gotovo celu porodicu Cetinski optužio da su ga oni prevarili kupujući za njega zemljišta po Istri, pri čemu su mu naplatili znatno veće iznose od njihovih stvarnih vrednosti. Osim Mirka i Vinke Cetinski, u jednom od slučajeva optužen je i njihov mlađi sin, Matteo, piše jutarnji.hr.

Međutim, kako nezvanično saznajemo, poreska provera koju je sprovodio tim iz Rijeke dala je prilično neočekivane rezultate. Odnosno, skoro sva imovina bračnog para Cetinski u periodu od 2005. do 2011. godine pokrivena je legalnim prihodima, što se istražiteljima činilo neverojatno s obzirom na indicije da su na inkriminisanim poslovima Cetinski zaradili desetine miliona evra. Nakon toga pojavile su se sumnje da su poreznici na zahtev porodice Cetinski lažirali izveštaj poreske kontrole. Nakon osmomesečne istrage, tokom kojih je Uskok, navodno, i tajno snimao telefonske razgovore osumnjičenih, danas je donesena odluka o njihovu hapšenju.

O svemu se na Fejsbuku oglasio i njihov sin i pevač Toni Cetinski (40).

- Nakon više od tri godine svakodnevnog i mukotrpnog istraživanja nemaju nikakvih dokaza pa sada očajnički ponovo sumnjaju. Bit je da treba opravdati sav utrošen državni novac za potrebe istraga a nema se dokaza. Ovo što se događa samo pokazuje da su moji roditelji u istrazi uspešno dokazali poreklo svoje imovine koja je stečena i argumentovana kroz godine uspešnog rada. Sa tim se onima u istrazi naravno teško pomiriti pa se sada veštačenje na ovaj način misli poništiti - započeo je u svoje obraćanje medijima. Dodao je da svi živimo u korumpiranom društvu u kojem vladaju pirane i ljudi se unapred osuđuju bez ikakvih dokaza.

- To sve samo govori koliki je uticaj Končara i njegovog advokatskog tima u ovoj istrazi i to me neopisivo i beskrajno plaši. Žele da menjaju činjenice svojim novcem i uticajem , a u međuvremenu uništavaju zdravlje i reputaciju mojih roditelja i kompletne obitelji od čega se nikada neće oporaviti. Ne mrzim ni Končara, Nobila a ni Cariča kao što ih se nimalo ne bojim, kao ni ostale guzoljubce udbaškog bloka - raspisao se Toni i na kraju zahvalio svima koji su uz njegovu porodicu.

- Čistog obraza mogu reći : Svakome po zasluzi. Ostaje mi da se molim i verujem u istinu i pravednost sudstva. Hmmmm, možda sam naivan ali verujem. Hvala svima na podršci u ovim najtežim trenucima za mene i moju porodicu- napisao je pevač.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online