Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 26.11.2014.
11:00
V. Tasić - Vesti A

Mirjana režira "Dobru ženu"

Poslednjih nekoliko godina zbog teške ekonomske krize u Srbiji, kultura je za državu postala zadnja rupa na svirali. Hteli ili ne, glumci moraju sami sebi da obezbede posao, pa se sve više glumaca odvažilo da sedne u rediteljsku stolicu.

Iza i ispred kamere: Mirjana Karanović
 

Ovih dana Mirjana Karanović započela je snimanje filma "Dobra žena" u kome će se po prvi put okušati kao reditelj. Osim rediteljskog posla napisala je i scenario zajedno sa Stevanom Filipovićem i, naravno, glumi glavnu žensku ulogu, dok je najvažnija mušku rolu poverila Marku Nikoliću.

Iskusan veteran

Pre 15 godina Ljubiša Samardžić je u jeku bombardovanja započeo snimanje filma "Nebeska uduca" koji je potpisao kao reditelj. Sada već iskusan veteran kada je u pitanju režija Smoki je svoje veliko glumačko iskustvo i znanje utkao u svoje filmove i serije koje su imale izuzetan uspeh. Ali, ni on zbog nedostatka novca ne snima toliko često koliko bi to voleli gledaoci.

Posle 169 glumačkih uloga Rade Šerbedžija konačno je u Makedoniji započeo snimanje svog rediteljskog prvenca "Oslobođenje Skoplja". Iako ima zavidno glumačko iskustvo u režiji će mu pomoći sin Danilo, inače diplomirani reditelj, ali i ćerka Lucija koja je glumica.


- Režiram taj film, a zajedno sa Dušanom Jovanovićem napisao sam i scenario po njegovoj drami "Oslobođenje Skolja" i igram staru ulogu koju sam igrao u našoj čuvenoj predstavi s kojom smo '80-ih godina postigli svetski uspeh - rekao je Šerbedžija.


Da ponovo stane iza kamere kao reditelj, ali i ispred nje kao glumac priprema se i Radoš Bajić koji sprema nastavak serije "Selo gori, a baba se češlja".


- Kad kažem da ponovo puštam brkove, onda je valjda jasno da se vraća Radašin. Već izvesno vreme radim na prirodnom nastavku serije, a kada i kako će se Radašin vratiti biće poznato uskoro - rekao je Bajić za beogradske medije. Sa ovom serijom on je zabeležio veliki uspeh, a onda se latio režije serije "Ravna gora" gde je prošao kao bos po trnju, ali je uspeo da izvuče film "Za kralja i otadžbinu" čija se premijera očekuje u januaru.


Posle više od tri decenije glumačkog rada u rediteljsku stolicu je pre nekoliko godina seo i Dragan Bjelogrlić i već sa prvencem "Montevideo, Bog te video" pobrao sve pohvale, brojne nagrade, a drugi deo ovog filma "Montevideo, vidimo se" je i ovogodišnji srpski kandidat za Oskara van engleskog govornog područja. Bjela je mudro za uloge fudbalera uzeo mlade, neafirmisane glumce od kojih je napravio zvezde. Po rečima glumaca Bjela je sjajan reditelj, jer dobro zna sve tajne, ali i muke glumačkog zanata.


Prekaljeni glumac, ali i reditelj dva filma "Belo odelo" i "Beli lavovi" je i Laza Ristovski. Kako je svojevremeno rekao, uvek je birao teže puteve u životu, jer oni vode do najboljih rezultata. Desna ruka mu je sin Petar koji je studirajući režiju ovladao tajnama zanata u školi, što je Lazi olakšalo posao.


- Pa, eto i ja režiram, a školovao sam se za glumca. Ja sam i producent, a nisam završio školu za to. Možda nas je muka naterala da preko noći postanemo talentovani - rekao je svojevremeno Laza. Zahvaljujući glumcima entuzijastima, ali i svi drugim rediteljima, srpski film i opstaje u vreme krize, iako je bar suditi po stanju u državi odavano trebalo da prestane da postoji.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online