Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 28.03.2015.
21:33
mondo A

"Daću sve od sebe da mi dete odrasta van Srbije"

Manekenka Jovana Švonja porodila se juče i dobila devojčicu kojoj je dala ime Noel, a već danas poručuje svima da joj se “skinu s' grbače”.

instagram.com/callmelolita
Jovana sa ćerkicom nakon porođaja

Razlog zašto je novopečena mama Jovana Švonja rešila da "raspali po društvenim mrežama" je taj što su mnogi, upravo na društvenim mrežama kritikovali ime koje su ona i suprug Filip Đorđević, prvotimac rimskog Lacija dali ćerkici.

- Kako li sam samo mogla svom detetu da dam ime Noel, ma sram me bilo! Od toliko Jelena, Jovana, Maja, Svetlana, Radmila, Milica, Leposava i ostalih srpskih imena. Pa možda zato što ne nameravam da ograničim dete upravo na tu Srbiju na koju ste ponosni samo kada neko treba da se ispljuje na osnovu imena koje dodeli svom novorođenčetu. Toliko plitkih, malih i zavidnih ljudi... Ona je moja Noel, moj Božić i daću sve od sebe da odrasta što dalje od te iste Srbije, ne zato što ne volim zemlju u kojoj sam rođena i odrastala, naprotiv (Srbiju volim svim srcem), već zato što su ljudi u njoj iz minuta u minut sve veća goveda koja u tako velikoj i divnoj stvari kao sto je rađanje novog malog neiskvarenog života koriste tako banalnu stvar da bi mogli da šire negativnost. E pa dragi moji, izvolite pa pravite i rađajte decu pa ih nazivajte Miloš, Draža, Ratko, Slobodan... Možda onda budete veći Srbi. I ljudi. A do tada mi sjašite sa grbače, imam dete kome treba da se posvetim. Laku noć - napisala je Jovana.

Filip i Jovana venčali su se prošlog novembra, a fudbaler je zaprosio manekenku nakon manje od pola godine zabavljanja.

Noel je ime francuskog porekla, i znači "Božić". U originalnom obliku (Noel) češće se daje dečacima, dok se devojčicama daje ime "Noelle".

POVEZANE VESTI

Subota 28.03.2015. 23:36
Свима вам је лепо ван Србије, у ЕУ! Тако Велики Брат каже! Чим си у новинама значи да њега слушаш шта каже! Мислио сам да си паметнија и мудрија! Изглед страшно зна да превари! Изгубићеш и то мало душе што имаш! Онда је све равно..
Subota 28.03.2015. 23:13
E kad bi se svi bivsi Srbi odrekli imena bilo bi nam lakse. Ovi na vlasti otvore usta i sakriju se iza Srbstva. Nije nesto utekla takozvana opozicija i nevladine organizacije. Neki su cas t,k.z. jugosloveni kad se lizu sa bivsom bracom i nama sole pamet a kad im nesto zagusti rado bi se sakrili iza Srbstva. Neka otpane ono sto gnjije prije zorenja pa ce i Srbstvu olaknuti. Naravno da ce ih se tad trebati tretirati ko nacionalne manjine i dati im vlasti po procentu.Par prestavnika u skupstini a ne ovako , par Srba u skupstini a ostali bivsi Srbi. Ako se Jovana i muz joj stide porijekla i imena Srbski navolju im bilo bivsim Srbima.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online