Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 22.05.2015.
10:38
Z. Mirković - Vesti A

Bojana favorit fanova

Bojana Stamenov (28) predstavnica Srbije na Evrosongu iskristalisala se u favorita, pokazuje procena fanova ovog takmičenja koji su u Beč doputovali iz svih država Evrope, ali i iz prekookeanskih zemalja. Među fanovima okupljenim na bečkom trgu ispred Većnice glavna tema bili su rezultati prve polufinalne večeri i uspeh srpske predstavnice koja je od početka miljenica medija.

Z. K. Munja
Svi je hvale: Nastup Bojane Stamenov na Evrosongu

Interesovanje novinara u Austriji za Bojanu ne jenjava, pa je srpska predstavnica bila specijalni gost jutarnjeg programa austrijske televizije Puls 4.

- Jutro posle polufinala sam tek mirno shvatila što se dogodilo i presrećna sam zbog ulaska u finale. Sada možemo opuštenije da uđemo u dalje takmičenje - naglasila je Stamenov. Ona ne krije da je pre početka polufinala bila nervozna, jer nije znala kako će proći ovaj deo takmičenja i kako će biti prihvaćena njena pesma. Govoreći o sebi kazala je da čitav život peva i da joj je majka kazala da je prvo počela da peva, pa tek onda progovorila.

- Možda nisam Maraja Keri, ali obožavam da pevam. Učila sam da sviram klasičnu gitaru, ali nikada nisam volela da budem sama na bini, već uvek sa grupom prijatelja. Tako sam spoznala da znam da pevam i sada pevam - rekla je Bojana.

Austrijski novinari posebno su bili zainteresovani za njenu verziju evrovizijske pesme u kojoj jodluje, pa su je zamolili da deo izvede uživo. Ona je kazala da je jodlovanje čula u filmu "Treći čovek" i da su to jodlovanje iskoristili za izradu ove verzije pesme.

Nastup u jutarnjem programu veoma gledane Puls 4 televizije još jednom je pokazao da je Stamenov favorit austrijskih medija, koji su joj uoči takmičenja posvetili veliku pažnju uz ocene da je tajni favorit. Ona je posebno pohvaljena za svoje glasovne mogućnosti, a mediji je porede sa Adel.

Inače, evrovizijsko selo u Beču u sredu popodne bilo je u znaku takozvane velike petorke, zemalja koje su direktni finalisti Evrosonga, a kojima se ove godine po prvi put pridružila i Australija. I pored kiše koja je padala trg ispred Većnice, na kojem je postavljena velika bina, bio je prepun fanova Evrovizije, koji su došli da poslušaju pevače. Prvi je nastupio Australijanac Gaj Sebastien sa akustičkom gitarom, animirajući publiku.

- Mi smo tako uzbuđeni što smo ove godine deo Evrovizije - naglasio je Gaj, koji je pohvalio prisutne što su istrajali na kiši. Potom je nastupala predstavnica Francuske Liza Anžel, a posebnu pažnju je izazvao nastup italijanskog tria Il Volo, a potom i Edurne iz Španije.

Predstavnica Nemačke An Sofi, morala je da otkaže nastup u evrovizijskom selu zbog bolesti, pa je njena pesma puštana na velikom ekranu. Inače sreda je u evrovizijskom selu bila posvećena prvom pobedniku Pesme Evrovizije iz Austrije Udu Jirgensu, koji je nedavno preminuo, a čiji se hitovi i dan danas slušaju.

"Independet" o Bojani

Nastupom Bojane Stamenov bavi se i britanski list "Independent", koji je objavio tekst u kom piše da će Bojana Stamenov možda osvojiti prvo mesto na Evrosongu. Pod naslovom "Da li je Bojana Stamenov iz Srbije ovogodišnja Končita Vurst?", list navodi da je predstavnica Srbije tajni favorit takmičenja.

Omanule kladionice

Evrosong je pokazao koliko su takmičenja nepredvidiva i da razne prognoze kladionica mogu debelo da omanu. Najbolji primer je predstavnica Srbije koja je od autsajdera postala favorit. Naime, pred početak Evrosonga kladionice su prognozirale da će Bojana u konačnom plasmanu zauzeti 37 mesto, ali nakon njenog odličnog nastupa i ulaska u finale sada su promenili kvote i Bojani predviđaju osvajanje visokog šestog mesta. Kladionice su omanule i kada su u pitanju prognoze za Grčku, Gruziju, Belgiju, dok favoriti kladionica kao što su Danci nisu uspeli ni da se plasiraju u završnicu takmičenja.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online