Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 08.02.2016.
08:30
A. Vučićević - Vesti A

Od druženja do prekida saradnje?

Novi film Emira Kusturice "Na Mliječnom putu", u kome se pojavljuje holivudska lepotica Monika Beluči, ponovo se našao u žiži interesovanja. Kako pišu beogradski mediji, Sergej Trifunović (43), koji je već snimio brojne scene, navodno je ostao bez uloge u ovom filmu. Sve do sada snimljene scene sa njim biće izbačene iz filma koji će biti prilagođen novonastaloj situaciji.

A. Čukić
Nezgodan za saradnju: Sergej Trifunović

Sergej je imao i zajedničke scene sa Belučijevom, a zbog nenamernih povreda koje je zadobio tokom snimanja, glumac se šalio da je u biografiji moglo da mu stoji da mu je Monika Beluči isterala oko. Informacija o prekidu saradnje Kuste i Sergeja iznenadila je mnoge, posebno što je pre samo desetak dana glumac na društvene mreže okačio fotografiju kako uživa sa Kusturicom u provodu na Kustendorfu.

U Andrićgradu, gde je u tamošnjem pozorištu postavljena scenografija za snimanje poslednjih kadrova filma "Na Mliječnom putu", ne znaju ništa, posebno ne o navodnom skukobu reditelja i glumaca. Uglavnom se rade probaju i čekaju Kustu da dođe.

Kusturica zahteva disciplinu

Emir Kusturica ili Profesor, kako ga od milja zovu saradnici, poznat je kao precizan čovek koji zahteva disciplinu od svojih glumaca. On smatra da glumci treba da rade svoj posao u skladu s instrukcijama reditelja i ne dozvoljava da mu se u iko meša u posao i kreativni rad. Zbog toga je tokom snimanja filma "Život je čudo" odlučio da Gorana Jevtića zameni Vuk Kostić, koji je presnimio sve scene u kojima se Jevtić pojavio.

V. Sekulić
Kod njega se zna red: Emir Kusturica

I dok su jedni iznenađeni, ima i onih u glumačko-pozorišnom svetu koji kažu da sukob Sergeja i Kuste nije ništa nove. Trifunovića prati glas da je vrlo nezgodan za saradnju, da tokom snimanja improvizuje i menja scenario, ulazi u konflikte sa rediteljima...

Uprkos nespornom talentu, on je prava noćna mora za pozorišne i filmske reditelje, pa se mnogi ne usuđuju da sarađuju s njim. Oni koji su taj rizik ipak preuzeli, često su zbog toga zažalili. Sergej je poznat po tome da napušta projekte samovoljno, da tokom rada menja tekst, odbija da prihvati sugestije reditelja, i ne poštuje kolege sa kojima sarađuje.

Težak slučaj za profesora Jevtovića

Sergej Trifunović glumu je studirao na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu u klasi pokojnog profesora Vladimira Jevtića, zajedno sa Natašom Ninković, Nebojšom Glogovcem, Vojinom Ćetkovićem... Tokom studija, konstantno je dolazio u sukobe sa profesorom Jevtovićem, zbog čega je malo falilo da bude izbačen sa fakulteta. Jevtović je izjavljivao da je Sergej bio njegov "najteži slučaj", ali da ga je njegova harizma ipak održala na Akademiji. Ipak, zbog iskustva sa Sergejom, nije želeo da na klasu primi njegovog brata Branislava, iako je o njegovom glumačkom talentu mislio sve najbolje.

Pre nekoliko godina, tokom rada na čuvenom mjuziklu "Kosa" u Ateljeu 212, tokom proba redovno je zadavao muke kolegama i reditelju Kokanu Mladenoviću. Odlazio je na pauze kada je hteo, nije poštovao vreme dogovoreno za probe, zbog čega je čitav ansambl morao da čeka. Taj pozorišni komad je izazvao ogromnu pažnju javnosti, ali nakon premijere Trifunović je napustio predstavu, a na njegovo mesto je uskočio Ivan Jevtović. Slična situacija se dogodila i s predstavom "Ana Karenjina" u pozorištu Madlenijanum u Beogradu.

Predstava je upravo zbog Sergeja u podeli privukla veliku pažnju. Ipak, nekoliko proba pred premijeru, njegovu ulogu morao je da preuzme Tihomir Stanić. U zvaničnom saopštenju, razlog su bili važni poslovni projekti koje je Sergej imao u Italiji, a prema pričama iza kulisa, razlog je bila netrepeljivost između reditelja Juga Radivojevića i Trifunovića. Osim toga, malo je poznato da je glavna muška ulogu u filmu "Zona Zamfirova" koju je maestralno odigrao Vojin Ćetković, zapravo bila namenjana Trifunoviću, ali se reditelj Zdravko Šotra predomislio. Zašto? Nikada nije rekao.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online