Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 28.04.2016.
18:34
Vestionline A

Prva Kineskinja u "Plejboju": Od kineske vojske do Holivuda

Životna filozofija kineske glumice Bai Ling glasi: "Ako se nečeg stidiš, to samo znači da ne veruješ u sebe. Budi bez stida i srama". Zato umesto da služi vojsku u Kini, ona glumi u Holivudu i slika se za najpoznatije svetske časopise.

wikipedia.org
Bai Ling: "Budi bez stida i srama"

Bai Ling je u mladosti želela da se upiše na univerzitet, ali kineska vojska ju je tražila. Kaže da se javila da bude zabavljač za vojsku, i dobila posao u tibetanskoj prefekturi Njingči. Trebalo je da igra, peva, ali i trenira kao i ostali vojnici. "U slučaju rata, mora se na sve biti spreman". Živela je sa ostalim vojnicima.

- Bilo nas je samo sedam žena u celom okrugu, pa su nas čuvali kao malo vode na dlanu. Svi su nas znali po imenu, svi su nam krišom delili poklone - kaže ova ekstravagantna lepotica.

Imale su peć na drva, pa su muškarci redovno dolazili da im donesu drva za ogrev, koristeći to kao izgovor da vide devojku.

U početku je Ling uživala u pažnji. Svi bi ustali na noge kad nas vide. Kao vojnici, ne bi imali priliku da vide žensko po dve-tri godine. "To je lepša strana, što te svi obožavaju". Ubrzo je imala prilike da vidi i tamnu stranu. 

Muškarci su joj sugerisali da ne postavlja previše pitanja i ne pokušava da se izrazi; bolje da pije. Seća se kako su je okruživali muškarci i stalno joj nudili još po jedno piće. Mnogo godina kasnije, Ling je opisala kako su je generali napili da bi mogli da je seksualno zlostavljaju. Jedan oficir ju je silovao i napravio dete, da bi ona kasnije abortirala. 

wikipedia.org

Posle vojne službe, Ling je počela da radi u pozorištu. Kroz nastupe se borila protiv traume vojničkog života. Posle uloge u jednom kineskom filmu proslavila se i dobila ponude da ode u SAD. Tu je prolazile mnoge audicije i glumila u filmovima kao što su "Vrana" i "Nikson". Potom je usledilo i slikanje za čuveni "Plejboj".

- Bila sam prva Azijatkinja na naslovnoj strani "Plejboja"," kaže Ling. "Od komunizma do 'Plejboja'."

Ling priznaje da joj je sklonost ka alkoholu otežala dalje razvoj karijere. Kaže da je sve više pila da bi se lakše nosila sa traumama iz detinjstva, i tako postala alkoholičar. Danas, u slobodno vreme Ling pomaže u borbi protiv alkoholizma. Smatra da je uzrok njene bolesti vrlo blizak uzroku njenog glumačkog talenta.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online