Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 27.05.2016.
03:00
Z. Vicelarević - Vesti A

Bijelo dugme okupilo Jugoslaviju

Spektakularni koncert rok grupe Bijelo dugme, Goran Bregović, Alen Islamović i Mladen Vojičić Tifa održan je u sredu uveče na stadionu Komercbank arena u Frankfurtu. Organizator Njego Klačar je imao odličan osećaj kada je koncert zakazao na stadionu Ajntrahta jer nijedna sala u Frankfurtu ne bi mogla da primi nekoliko hiljada obožavalaca najpopularnije grupe nekadašnje Jugoslavije koji su ispunili zakupljeni deo tribina do kraja.

Z. Vicelarervić
Svirka za pamćenje: Alen, Goran i Tifa

Da je vladalo veliko interesovanje za koncert moglo se videti i po tome šo se ispred ulaza stvorio red od nekoliko stotina metara. A o samom koncertu publika je dala svoje mišljenje.
Nermina i Mirjam Černik su došle sa prijateljicama Antonijom Puljić i Edinom Mujagić iz Karlsruea:

- Koncert je super. Prvi put ih vidim uživo. Volim njihovu muziku još iz doba kada se živelo u Jugi. Obožavam i Dugme i Gorana i Tifu, a posebno Alena - kaže Nermina.

Došao zbog potpisa

- Veliki sam obožavalac Bijelog dugmeta i došao sam da mi se Alen Islamović potpiše na LP. Ovu ću okačiti na zid i uokviriti i pamtiti celog života - rekao je Mario Zlomislić, koji je na žurci posle koncerta bio glavni di-džej.

Željko Novitović, Valjevac iz Frankfurta, za "Vesti" kaže:
- Došao sam sa drugarima. Tu su Dragan Đurić iz Valjeva, Saša i Nada Marković iz Ivanjice, a svi su ovde u Frankfurtu. Atmosfera je super, zabava neprevaziđena, još kad se Tifa pojavio na bini šta ćeš više, bolje ne može da bude. Za mene je Alen legenda. Njegov glas ne može nijedan da otpeva.

- Šta da vam kažem, sve je ekstra. Tu su sa nama Mirko, Mrki, Ana, Lena i moja supruga Melina. Alen Islamović je prva liga. Možda bi i Željko Bebek malo poboljšao večerašnji koncert, ali smo i ovako svi zadovoljni - rekao je Amir Isisić iz Frankfurta.

- To je moja omiljena grupa. Ma od rođenja ih slušam. Bio sam u Beogradu na njihovom koncertu pre mnogo godina i naravno da sam večeras ovde kad su u Frankfurtu gde živimo - veli Duško Baštek koji je došao sa suprugom Biljanom, kumovima Draženom i Anitom Lukić i prijateljima Aleksom i njegovom suprugom Salome Kovačević.

Z. Vicelarević
Uživali u hitovima: Publika u Komercbank areni

- Iskreno, nisam očekivao da ćemo držati, posle ovoliko vremena, koncert na poznatom fudbalskom stadionu, i to u Nemačkoj. Verujem da su mnogi prešli stotine kilometara da budu ovde večeras. Sve ih pozdravljam, želim im zdravlja i da i dalje slušaju Bijelo dugme - rekao je Alen Islamović nakon koncerta.

Koncert je održan 25. maja, na dan kada se u bivšoj Jugoslaviji slavio Dan mladosti.

- Ne znam da li i koliko simbolike ima u tome. Znate kako, ovde smo bili svi zajedno. Ne neki Srbi, neki Hrvati ili neki muslimani. Bili smo mi, naši, koji imamo neke zajedničke pesme, a neke sam i ja napisao što mi je bilo puno drago. Mi smo se dobro zabavljali na bini, a koliko sam ja video da se i publika dobro zabavljala - rekao je Goran Bregović, a na pitanje da li nedostajao i treći pevač Željko Bebek, Bregović je odgovorio pitanjem:

- Ne znam, mislim da nije, da li je vama nedostajao?

Organizacija je bila na visokom nivou, a sam organizator spektakularnog koncerta, Njego Klačar je takođe zadovoljan kompletnim događajem napominjući da su karte već bile rasprodate nekoliko dana pre koncerta.

Slučajno ili namerno?

Igrom slučaja (a možda i namere), par stotina kilometara severno od Frankfurta, u nemačkom Dortmundu, iste je večeri nastupao Željko Bebek. U najavi koncerta se, međutim, grupa u kojoj je stekao slavu nije pominjala mada se zna da publika i dalje od njega očekuje da na koncertima peva neprolazne hitove sarajevskih "dugmića".


 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online