Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 21.06.2016.
02:00
J. L. Petković - Vesti A

Kesiću zbog montaže montiraju ubistvo!

Zbog zlonamerno izmontiranog snimka emisije 24 minuta, na kome Zoran Kesić navodno ismeva Srbe iz Republike Srpske, autor je dobio pretnje smrću.

A. Čukić
Pretnje i gadosti: Zoran Kesić

Taj snimak uz prateće tekstove je objavljen na internetu i na društvenim mrežama. Kesić za "Vesti" kaže da je sporni klip deo emisije iz septembra 2014. godine, i da je neobično da se neko sada za to zakačio.

- Ako je to bila neka strašna uvreda, zašto tada nije niko reagovao. Druga stvar, u tom insertu iz naše emisije zlonamernom montažom ubačeno je da ja građanima Republike Srpske govorim "budale" i smejem im se. U originalnom insertu ja kažem "pozdrav našim gledaocima u Banjaluci". To je u klipu zlonamerno izbačeno, pa izaziva efekat kao da se smejem u lice građanima RS - kaže Kesić.

On dodaje da je pokazivanje neobičnog oblika RS na karti sveta bila benigna šala koja je poslužila onima koji su želeli da ga oblate i tendenciozno stave metu na njega i emisiju.

- Ne znam ko je to napravio, ali znamo ko je postavio. Reč je o stranicama na Fejsbuku "Ne davimo Srbiju" i "Srbin info" koje su prosledile zlonamernu video-montažu, a tendenciozno napisanim tekstom kao da je rečeno: Izvolite, poručite Kesiću sve najgore... Stiglo mi je mnogo pretnji i gadosti. Poruke poput one da će da mi "zatru seme i pleme", "treba ga obesiti", "ako pređeš Drinu nećeš se više vratiti...". Te pretnje ne uzimam za ozbiljno. Ali jeste ozbiljno to što je neko pokrenuo hajku protiv mene i emisije i na policiji je da utvrdi ko je to i adekvatno reaguje - dodaje Kesić.

Autor jedne od najgledanijih emisija u Srbiji ističe da ovakve stvari na autorski tim emisije utiču tako da "zapnu još više, da kroz satiru i šalu govore istinu".

- Nema boljeg oružja nego kada je istina u našim rukama. Naša savest je čista i mirna, znamo da smo na strani dobra i nekako mislim da niko ne može da nas pobedi - zaključuje Kesić.

Kesić ističe da su do sada stizale pretnje, ali vrlo retko i sporadično.

- Možda ih je i bilo, ali nikada nisu bile ovako intenzivne. Ne bih ni reagovao da ovog puta nisu masovno stigle. Da su to grozne reči protiv emisije ne bih reagovao, ali se odnose i na moju porodicu - kaže autor.
 

POVEZANE VESTI

Utorak 21.06.2016. 10:10
treba proterati sav taj izdajjnicki sljam van srbije,olju beckovic,brankicu,zene u crnom,kandicku,kesica... neko olos ide kod svojih donatora ako im ne valja srpski narod i srbija
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online