Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 02.07.2016.
08:10
A. Bošković - Vesti A

Kruna poklon za 20. rođendan

Svojim izgledom, dugom plavom kosom i zelenim očima, 20-godišnja Dragana Stanković, devojka naše gore list, na nedavno održanom takmičenju za Mis Austrije 2016. godine opčinila je žiri i ponela laskavu titulu najlepše devojke ove alpske države!

Instagram/draganastankovicc
Dragana Stanković

Kako se osećaš posle ovakvog uspeha?
- Iskreno, sve se desilo kao u najlepšem snu i danima nisam mogla da verujem. Možda još ni sada nisam u potpunosti svesna uspeha koji sam postigla. Na neki način, ova titula predstavlja ostvarenje mojih snova iz detinjstva. U četvrtak 23. juna sam izabrana za mis Austrije, a samo dva dana kasnije sam proslavila 20. rođendan i to je najlepši poklon koji sam mogla da dobijem.

Kako je došlo do toga da se prijaviš na takmičenje?
- Iskrena da budem, nije to odluka koja je doneta preko noći i naprečac. Još kad sam imala samo 12 godina poželela sam da se oprobam i prijavim za jedno ovakvo takmičenje, ali sam u tom momentu još bila veoma mlada. Ipak, moji prijatelji su znali za moju veliku želju i oni su mnogo doprineli da svoju želju i ostvarim. Na njihov nagovor sam se ovog puta prijavila za takmičenje Mis Donje Austrije. Budući da sam na tom takmičenju bila druga, nisam ni sanjala da bih mogla da postanem mis Austrije, pre svega jer su druge devojke važile za izrazite favorite i u odnosu na mene bile su znatno prisutnije u medijima. Ipak, mnogo sam radila na sebi i na kraju se sve isplatilo. U konkurenciji 18 devojaka iz svih provincija, kao i dve devojke koje su ušle u finale na osnovu onlajn glasova, uspela sam da osvojim titulu mis Austrije za ovu godinu. Nisam očekivala pobedu, ali sada, kad se dogodila, mogu da kažem da sam veoma srećna.

Jasni ciljevi

Titula mis Austrije svakako će pomoći Dragani u budućoj karijeri, ali i njoj je jasno da ta titula, bez šireg društvenog angažovanja, nema nikakvu težinu.
- Veoma volim životinje i volela bih da svoju trenutnu popularnost iskoristim u cilju suzbijanja okrutnosti prema životinjama i u kampanjama zaštite ugroženih životinjskih vrsta. Volela bih, takođe, da doprinesem radu organizacija kakva je, na primer, SOS Dečje selo ili organizacija koje pomažu u obrazovanju ljudi.

Da li imaš podršku porodice?
- Apsolutno i u svakom momentu. Moji roditelji, tata Nenad i mama Milena, ponosni su na mene i presrećni, baš kao i moji brat i sestra. Znam da nikad ne bih postigla ovo što sam postigla bez njihove pomoći i podrške.

Hajde malo da popričamo o tvom poreklu. Odakle su tvoji i gde si rođena?
- Ja sam pre 20 godina rođena u Beču, a onda smo se preselili u Donju Austriju. Tu sam završila srednju školu, a sada studiram međunarodnu ekonomiju u Beču. Moji roditelji su poreklom iz Ugljevika za koji me, inače, veže familija koja živi tamo. Često obilazim rodno mesto roditelja i zaista se tamo uvek lepo provedem.

Rekla si da si oduvek želela da se oprobaš na takmičenju za mis. Ipak, da li si imala tremu, budući da je ovo za tebe ipak jedno novo iskustvo?
- Pre svega moram da kažem da imam iskustva sa boravkom na sceni. Naime, godinama sam igrala folklor u kulturno-umetničkom društvu Mladost iz Leoberzdorfa i zahvaljujući toj činjenici imala sam prilično zavidno iskustvo na sceni. Takođe sam učestvovala na Evropskim smotrama, gde sam nastupala pred velikim brojem ljudi. Sve to je doprinelo da izlazak na scenu ne doživljavam kao problem i traumu. Takođe, ni kretanje u ritmu mi nije bio problem, upravo zahvaljujući folkloru. Lakše sam mogla da se oslobodim na sceni i da, praktično, prikažem sebe u najboljem mogućem svetlu. A kad već govorim o folkloru, za njega me vežu veoma lepe uspomene jer smo moj dečko Dejan i ja zajedno igrali i tamo se upoznali.

Budući ekonomista

- Dragana Stanković rođena je 25. juna 1996. godine u Beču
- Sa porodicom se iz Beča preselila u Donju Austriju, gde je završila srednju školu
- Studira međunarodnu ekonomiju u Beču
- U tinejdžerskim danima je igrala folklor u srpskim klubovima u Donjoj Austriji
- Visoka je 173 centimetra i ima zelene oči
- Hobi su joj sport i putovanja

Kakvi su tvoji planovi za budućnost?
- Time što sam izabrana za mis Austrije 2016. godine ostvarila sam jedan veliki san, a sada bih želela da napravim i karijeru u modnoj industriji. Takođe, želela bih istovremeno da završim i fakultet, jer ma koliko primamljivo izgledala karijera na modnoj sceni, svesna sam da je to jedan nesiguran posao, pa zbog toga želim da imam nešto sigurno u rukama.

Nalaziš se u društvu najlepših žena sveta, ali da li imaš svog idola u modnoj industriji?
- Naravno, moj idol je Kendiz Svonpul, model Viktorija sikreta. Dopada mi se i naročito je cenim jer se u svom životu za sve izborila sama. Krenula je praktično od nule i uspela je da izgradi ime u svetu mode u kojem to zaista nije lako. Tim pre je njen uspeh još veći.

Jedno veliko iskustvo je iza tebe, šta te očekuje u narednom periodu?
- Očekuju me pripreme sa prethodnim misicama. Njihova iskustva mnogo mogu da mi pomognu u što boljoj pripremi za predstojeći izbor Mis sveta, koji se krajem ove godine održava u Vašingtonu. Unapred se radujem mesecima koji su preda mnom.

Znam da će odgovor na sledeće pitanje obradovati ili razočarati mnoge pripadnike jačeg pola: da li imaš momka?

Moraću sve da ih razočaram. Ja sam u srećnoj i stabilnoj vezi sa svojim momkom Dejanom, koji mi je pružio veliku podršku u ostvarenju ovog lepog sna.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online