Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 25.10.2016.
01:11
Đ. Barović - Vesti A

Nema snage, ni volje za životom

Jedna od najpoznatijih i najpriznatijih srpskih glumica Milena Dravić, koja je stekla i evropsku slavu mnogobrojnim filmovima, 5. oktobra je proslavila 76. rođendan u bolesničkoj postelji.

N. Đurović
Teško podnela smrt supruga: Milena Dravić

Naime, ova legendarna glumica se već više od mesec dana bori za život! Njeni obožavaoci to ne znaju, upravo po želji velikana srpske glumačke scene.

Zbog brojnih zdravstvenih problema, početkom oktobra čuvena glumica primljena je u Zemunsku bolnicu. Međutim, ubrzo je prebačena na Institut za onkologiju i radiologiju Srbije u Beogradu, gde su lekari pokušali sa operacijom, ali su po rečima izvora "Vesti", metastaze već zahvatile veći deo organa. Trećeg dana nakon neuspele operacije ona je vraćena u Zemunsku bolnicu na odeljenje onkologije.

- Danas naša čuvena glumica Milena Dravić jedva diše i to malo života joj daruju brojni aparati kao što je aparat za kiseonik. Ima i ozbiljnih srčanih problema, pa je priključena na aparate. Celo zdravstveno osoblje Zemunske bolnice pokušava na svaki način da joj olakša bolove. Mi se trudimo i radimo najbolje što znamo i s najviše ljubavi! Ona gotovo ni sa kim više ne razgovara. Svesna je svega i neraspoložena - kaže izvor "Vesti" i dodaje da oni koji dobro znaju Milenu, kolege i koleginice, ali i njeni i Gagini prijatelji, tvrde da je glumica izgubila volju za životom posle smrti supruga, takođe čuvenog srpskog glumca Dragana Nikolića, koji je preminuo početkom marta.

Glumica i fotomodel

Prvi deo Milenine karijere obeležen je saradnjom sa Purišom Đorđevićem, koji joj docnije postaje i suprug. Mada je u nizu filmova uspešno odigrala dramske uloge, njene najizrazitije predispozicije, prema njenom mišljenju, bile su "karakterne uloge sa elementima komedije", gde je do punog izražaja dolazilo njen talenat. Publika ju je obožavala i u ulozi domaćina čuvene zabavne TV emisije "Obraz uz obraz" Televizije Beograd. Uspešno je igrala i u velikom broju TV serija i drama, a okušala se i u pozorištu, uglavnom i neformalnim, alternativnim grupama, kao i u Ateljeu 212. Bila je fotomodel modnog kreatora Aleksandra Joksimovića.
 

- Toliko se loše oseća da se svi mi molimo za njeno zdravlje, ali slaba vajda od medicinske nege i molitve! Posle svega što je preživela, ona nema želje da se izbori s opakom bolešću, koja je zahvatila unutrašnje organe. Toliko je loše da je zamolila, a nekim kolegama čak i zabranila da je posećuju, iako su u početku redovno dolazili kod nje u bolnicu. I svoju kumu Jelisavetu - Seku Sablić je zamolila da je više ne posećuju i da ne troši energiju zbog nje - kaže izvor "Vesti" i dodaje da Milenu redovno posećuje samo sestričina.

- Svi smo tužni, ćutimo i patimo sa njom. Nemoćni smo da joj pomognemo i olakšamo, gledamo kako se pred našim očima gasi njen život. Koliko joj je loše najbolje govori podataka da čak i sa jedinom sestričinom, izuzetno malo priča. Nema snage, a ni volje.

Prva dama jugoslovenskog filma

Milena Dravić je po mnogim biografima, a i po sopstvenom priznanju, na film došla slučajno. Plavokosu, pegavu srednjoškolku s konjskim repom zapazio je na naslovnoj strani neke ilustrovan revije reditelj František Čap i dao joj ulogu u filmu "Vrata ostaju otvorena" 1959. godine. Svojim šarmom i spontanošću Milena se nametnula i ubrzo snimila "Diližansu snova", tada čuvene rediteljke Soje Jovanović, 1960. godine, a zatim su se uloge ređale...

Motivisana postignutim uspehom, upisuje Akademiju za film, pozorište, radio i televiziju. Za šestu ulogu - seoske devojke koja kreće za momkom na radnu akciju u "Prekobrojnoj", režisera Branka Bauera, 1962. godine osvaja Zlatnu arenu na festivalu u Puli i tada svima postaje jasno da je ondašnja jugoslovenska kinematografija dobila izuzetnu glumicu! Milena Dravić je osvojila brojne nagrade, ali, po njenom priznanju ističe se titula Prve dame jugoslovenskog filma koja joj je dodeljena na petim Filmskim susretima u Nišu 1970. godine.
 

POVEZANE VESTI

Četvrtak 27.10.2016. 18:56
".......... Naime, ova legendarna glumica se već više od mesec dana bori za život! Njeni obožavaoci to ne znaju, upravo po želji velikana srpske glumačke scene.........." _______ ..........и затим подробан опис како је болест метастазирала на унутрашњим органима....како једва дише....не говори....итд Сада након вашег текста знаће сви!!! Срам да вас буде од нечије здравствене и животне трагедије себи и свом листу правите сензацију.....ЛЕШИНАРИ !!!
Četvrtak 27.10.2016. 18:59
Само прије пола године изгубила је дугогодишњег животног сапутника....сада је задесила и тешка болест....а по свему судећи и тешка депресија....страшно како се све преокрене у један трен!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online