Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 21.03.2017.
18:01
S. Đurić - Vesti A

Jedan hit za dva pevača

Mešanje različitih stilova, folk i pop muzike sve je popularnije na domaćoj sceni. Ovaj estradni trend posebno je zastupljen u duetima.

Vesti
Jedinstven: Zdravko Čolić

Dragana Mirković je tako posle deset godina od dueta "Život moj" ponovo "ukrstila" glas sa kolegom iz pop branše Danijelom Đokićem.

Oni su ovih dana u studiju snimili numeru "Novi dečko", a rade i spot.

Nije ovo prvi put da Dragana, koja se odlično snalazi u svim žanrovima, snimi duet sa pop kolegama.

Ona je svojevremeno sarađivala i sa Harijem Varešanovićem, a njihov duet "Ja imam te, a k'o da nemam te" i danas je veliki hit.

- Danijel me je pozvao, posle duže pauze i života u Americi, i rekao mi da sam mu talična. Obratio mi se kao svojoj drugarici i objasnio da ima dobru pesmu za duet. I ja sam ponudu prihvatila - rekla je Dragana.

Jedan od rekordera na sceni, bar kada je u pitanju broj dueta je, već pomenuti Hari Varešanović koji je do sada snimio 13 duetskih numera.

A sarađivao je sa brojnim kolegama od Tajči do Hanke Paldum, Halida Bešlića i Harisa Džinovića.

Dugogodišnje prijateljstvo Željko Vasić i Ana Bebić pretočili su u muzičku saradnju i snimili pesmu pod nazivom "Jugoslavija".

- Pesma govori o ljubavi koja se raspala kao bivša zajednička država. Sam spot pun je detalja koji su karakteristični za staru Jugoslaviju. Radnja spota smeštena je u lift, gde su Željku i Ani u jednom trenutku pridruži replika Lepe Brene, kao i Titove pionirke - otkriva Vasić.

I Željko Samardžić voli duete, a ovog proleća sarađuje sa mostarskom grupom Sinergija.

Kako za bosanske medije otkriva bas gitarista benda, Igor Soldo, duet sa Samardžićem je bila njihova najveća želja.

- Svi volimo njegove pesme, a kako i ne bi kad je uvek bio veliki pevač, umetnik, a pre svega veliki gospodin sa neverovatnom harizmom. Sve ono što jedna zvezda poput njega treba da ima. Uz to, Željko je najlogičniji izbor, jer smo svi Mostarci - kaže Igor.

Momci iz Leksington benda snimili su duet sa Ildom Šaulić, a nedavno i sa atraktivnom pevačicom Katarinom Didanović i to pesmu "Smej se".

- Mi smo Katarini ponudili saradnju. Dopalo nam se kako peva, ali i kako izgleda - rekao je Bojan Vasković iz Leksington benda.

Jedinstveni Čola

Najviše ponuda za duete dobijaju i najveće zvezde - Zdravko Čolić i Ceca Ražnatović.

I dok Ceca još i snimi neki duet sa prijateljima, Čola je po mnogo čemu jedinstven, pa i po činjenici da u svojoj pevačkoj karti nema niti jedan duet.

- Nisam do sada u karijeri radio duete. Voleo bih da otpevam nešto sa nekom mladom, dobrom pevačicom, čija se boja glasa dobro uklapa sa mojom. Ne mora da bude neka evropska zvezda, čak ne mora da bude ni mnogo poznata. Važno je da bude energična i puna života - rekao je jednom prilikom Čola.

On je svojevremeno trebalo da sarađuje sa čuvenom fado pevačicom Terezom Salguero na numeri "Kad pogledaš me preko ramena", ali je od toga odustao.

Ni odgovor za Bobana

- Ima bar desetak pevača sa kojim sam imao želju da snimim duet i svi su me odbili. Ne stidim se da to priznam. I to su zaista jaka imena na domaćoj muzičkoj sceni. Ja sam im ponudio poslovnu saradnju, ali se nisu udostojili ni da mi odgovore. To mi nije jasno, ali najviše govori o njima - kaže Boban Rajović. Ipak, nisu ga baš svi odbili, pa je sarađivao sa Draganom Mirković, Ivanom Selakov i Alkom Vuicom.

POVEZANE VESTI

ŠOUBIZNIS Cecin sin se ženi!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online