Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 21.03.2017.
12:10
blic.rs A

Šokantne tvrdnje: Toše Proeski je ubijen, ovo su dokazi!

Otkako je Toše Proeski tragično izgubio život u saobraćajnoj nesreći, pojavljivale su se raznorazne teorije zavere i spekulacije o tome da je prava istina o onome što se desilo te kobne noći prikrivena.

wikipedia.org
Toše Proeski je život izgubio 2007. godine

Sada je te teorije javno izrekao i kontroverzni Jugoslav Pertušić, jedan od optuženih za organizovanje atentata na Slobodana Miloševića.

Petrušić je, gostujući u jednoj makedonskoj emisiji, izneo svoje "argumente" za teoriju da smrt popularnog pevača nije bila nesrećan slučaj.

- Brzina kojom se kretao džip, i njegova polovina koja je udarila u kamion, nije mogla a da ne povredi ozbiljno vozača i saputnika koji je sedeo iza. Ne postoji ni teoretska mogućnost da sila koja je delovala unutra prilikom udara te strane u kamion, pošto je džip robusno vozilo, ima veoma jake varove, veoma je snažno, prilikom razaranja i rasturanja tog dela, na drugom delu gde su se nalazili ovi ljudi, imali bi takve povrede, vidljive po telu, da bi morali da završe u bolnici. Vazdušni jastuci su morali da budu otvoreni, povrede koje bi imali na telu bi morale da se leče ako ništa drugo bar jedno dve-tri nedelje da leže. Sila je tolika bila da oni nisu mogli da izađu nepovređeni. Ne želim da se bavim time kako su to namestili, ali to je nemoguće - rekao je on i dodao:

- Radilo se o ubistvu. Koji su razlozi i motivi ja ne zalazim u to niti želim niti me to interesuje. Samo znam da ljudi koji pričaju o tome, pričaju kao šarlatani.

Ko je Jugoslav Petrušić?

Podsetimo, 25. novembra 1999. godine, tadašnji sekretar za informisanje Goran Matić saopštio je da su uhapšeni članovi špijunsko-terorističke grupe Pauk, koji su, kako je rekao, posle niza počinjenih zločina, planirali i atentat na Slobodana Miloševića. U postupku grupi Pauk, suđeno je Jugoslavu Petrušiću poznatom i kao Dominik, Miloradu Pelemišu, komandantu 10. diverzantskog voda Vojske Republike Srpske, kao i Slobodanu Orašaninu, Radetu Petroviću i Branku Vlaču.

Prvookrivljeni Jugoslav Petrušić je 2015. godine pred višim sudom ponovo iznosio odbranu. On tada nije negirao da je radio za francusku službu, ali je tvrdio da je radio i za Jugoslovensku vojsku i policiju, pa i DB, i da je tako "spasao veliki broj vojnika".

Toše Proeski poginuo je u saobraćajnoj nesreći 16. oktobra 2007. godine, na autoputu u Hrvatskoj, dok je iz Skoplja putovao za Zagreb. Za volanom je bio njegov prijatelj i vozač Georgij Georgijevski, koji je u jednom trenutku izgubio kontrolu nad vozilom i udario u kamion. Na zadnjem sedištu bila je Tošetova menadžerka Ljiljana Petrović. Toše je stradao na licu mesta, dok su ostali putnici u automobilu prošli sa lakšim povredama.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online