Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 10.06.2017.
00:55
D. Petrović - Vesti A

Erotika u školskim klupama

Da na estradi odavno ne postoje nikakve granice nije tajna, pa opet pojedini skandali prelaze čak i granice zdravog razuma. Goran Žižak, poznatiji pod nadimkom Di Džej Krmak snimio je spot sa erotskim elementima za numeru "Profesorice" u smederevskoj osnovnoj školi "Dimitrije Davidović".

youtube.com/Official Channel DJ Krmak
Ja samo glumim: Manekenka iz spota

Zavirivanje profesorki pod suknju i podmićivanje direktora škole samo su neke od skandaloznih scena u spotu u kome statiraju i učenici. Pukla je bruka, roditelji šokirani, a skandal je stigao i do ministarstva prosvete koje je poslalo inspekciju u školu da utvrde kako je moguće da je uopšte došlo do ovoga.

A direktorka škole? Ona tvrdi da nije bila upoznata sa scenarijom i da je verovala molbi produkcije u kojoj piše da neće biti političkih i drugih antipropagandnih sadržaja, niti bilo čega što bi narušilo ugled škole.

- Stvar je ukusa ko kako tumači spot, a o ukusima ne treba raspravljati. Ne smatram da ovo može da nam naruši ugled, jer ova škola ima neuporedivo više pozitivnih stvari. Na kraju krajeva, šta je toliko strašno u tom spotu? - rekla je direktorka Snežana Đurić.

Šokirani roditelji

Spot sniman u smederevskoj osnovnoj školi šokirao je roditelje učenika koji pohađaju ovu ustanovu.
- Ovaj spot skrnavi ugled škole dok tekst pesme vređa školu kao obrazovnu instituciju. Zar nisu mogli da improvizuju učionicu u nekom studiju? Ne bih se složila sa direktorkom da je to i jedan vid promocije ove ustanove, jer nije, šta više kalja je. Sama pesma ima toliko lascivnog sadržaja i ponašanja koji može samo negativno da utiče na omladinu - smatra majka jedne učenice koja ne želi da joj se ime spominje u novinama.

I nije prvi put da pevači izazovu skandal snimajući spotove u školama. Pre devet godina podigla se velika prašina u medijima nakon što se Jelena Karleuša u halterima valjala po krevetu koji je bio postavljen u svečanoj sali Karlovačke gimnazije, a provokativan spot je snimila za numeru "Tihi ubica". Roditelji, gimnazijalci i profesori bili su zgroženi, potpisivana je peticija da se zabrani prikazivanje spota, ali...

I nije bilo prvi put da se ova sala iznajmljuje za snimanja, doduše ne baš ovakva. Nije novost ni da se različiti objekti od kulturnog i istorijskog značaja često biraju za snimanje muzičkih spotova. Ali, zar je baš morala Karlovačka gimnazija, najstarija škola u Srbiji u kojoj su školovani mnogi viđeni Srbi. Očigledno da o tome nije razmišljao ni tadašnji direktor kada je dozvolio snimanje, a još manje Karleuša koja je na jedvite jade završila srednju školu, pa joj ugled ove škole nije mnogo značio. Ako je uopšte znala bilo šta o istoriji Karlovačke gimnazije.

Besan ministar

Ministar prosvete Mladen Šarčević ne krije da je ljut, ogorčen i besan zbog skandala oko snimanja spota Di Džej Krmka u smederevskoj osnovnoj školi i poručuje da je odmah poslao republičku prosvetnu inspekciju.
- Već sam preduzeo određene mere, a ti koji su to mimo našeg znanja dozvolili i nisu tražili saglasnost od nas, neće lepo proći. Ovakve budalaštine ne smeju da se ponove nikada više. Posle Karleušinog spota u Karlovačkoj gimnaziji pre par godina, ovo je u školama izgleda postala fina novina, ma lepota božja. Užas! Sve najgore mogu da kažem o ovom događaju. Odgovornost direktorke škole je bila da traži odobrenje od nas i nije to učinila, odlučila je da ide mimo pravila - oštro ističe Šarčević.

 

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online