Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 02.12.2017.
23:23
Vestionline, express.hr A

Ovo su najbizarnije smrti slavnih zvezda Holivuda

Brojne holivudske zvezde su skončale bizarno i tragično, ali smrti ovih nekoliko će ostati upamćene kao najbizarnije.

wikipedia.org/TCS 28, Harvard Theatre Collection, Houghton Library, Harvard University
 

Bacila se sa znaka "Holivud" 

Kada je glumačka karijera Peg Entvistl krenula silaznom putanjom, ona je doslovno umrla pod holivudskim svetlima. Bilo je to 1932. godine, kada je njen lik bio izbačen iz serijala "RKO: 13 žena". U potpunom očaju, došla je do prepoznatljivog holivudskog znaka, koji je tada bio znak Holivudlenda. 

Popela se na 15 metara visoke električarske mredevine, iza slova H, izgubivši na tom putu cipelu, da bi se potom bacila sa na zemlju. Iza sebe je ostavila poruku u kojoj je napisala: "Žao mi je što sam kukavica. Žao mi je zbog svega. Da sam ovo napravila ranije, poštedela bih sebe i druge mnogo bola".

wikipedia.org/Bragaglia/archive.org/stream/pho28chic#page/n471/mode/2up
 

Skončao sa dildom u ustima 

Ramona Navara ubila su dvojica huligana u njegovom domu u Čikagu. Navaro je započeo svoju glumačku karijeru u eri nemog filma, a često je glumio romantične zavodnike i glavne muške zvezde. U privatnom životu bio je homoseksualac i katolik, što mu je stvaralo poprilično problema. Zbog toga je počeo da pije, a njegove ubice su zapravo bila dvojica muškaraca kojima je platio da dođu kod njega zbog seksa. 

Oni su mislili kako Navaro ima puno novca sakrivenog u kući, koji su želeli da ukradu. Na kraju su ga zadavili i u njegovim ustima ostavili ogroman dildo, koji mu je 45 godina ranije poklonio Rudolf Valentino.

wikipedia.org/New York World-Telegram and the Sun staff photographer: Bottega, John, photographer.
 

Nestao bez traga 

Netragom nestali Džejms Hofa nije bio slavna ličnost zbog glumačkog ili pevačkog talenta, već zato što je bio dobro poznati "pripadnik organiziranog kriminala, koji se smatrao nestalim 1975. godine. 

To, međutim, nije bilo prvi put da je nestao sa lica Zemlje. Isto je izveo i 1960-ih, pa se u javnosti pojavio sa još čvršćim vezama sa mafijom. Nakon što je pobegao iz grada i izbegao hapšenje zbog krađe iz penzionog fonda, FBI je pokušao da mu uđe u trag godinama, ali bezuspešno. Nakraju je proglašen mrtvim, iako njegovo telo nikada nije pronađeno.

wikipedia.org/©Evans, L.A.
 

Pojeo je pas 

Meri Provost, nekada veliku zvezdu nemog filma, pijanu je pojeo pas. Ona nije uspela da napravi prelaz u eru filma sa zvukom, budući da je imala snažan naglasak iz Bronxa. To joj je okončalo karijeru, pa se Meri tada okrenula alkoholu, zajedno sa ljubavnikom Grete Garbo, Džakom Gilbertom. 

Provost je umrla godinu dana posle Gilberta, a njeno telo je pronađeno napola pojedeno u njenom stanu. Obdukcijom je utvrđeno da je završila u alkoholnoj komi, a njen je izgladneli pas je njeno telo iskoristio kao izvor hrane.

wikipedia.org/Studio publicity still
 

Udavila se u WC šolji 

Tragične priče nisu ništa neobično u Holivudu, a upravo takva je priča Lupe Velez koja je 1930-ih bila "fam fatal di mova". Rođena u Meksiku, stekla je slavu kao izvođačica burleski, a njena smrt jedna je od zasigurno najbizarnijih smrti zvezda. 

Pronađena je mrtva u svom domu sa glavom u WC šolji, doslovno udavljena u njoj. U svojoj oproštajnoj poruci napisala je da je očajna nakon što ju je napustio otac njenog deteta. Posle toga uzela je veliku dozu sedativa. Pretpostavka je da joj je bilo muka, pa je otišla do toaleta da povraća, ali je izgubila svest i udavila se.

wikipedia.org/ABC Television
 

Ostao bez glave tokom snimanja

Do bizarnih smrti dolazilo je i na filmskom setu, a pravi primer toga je i dekapitacija Vika Moroua. On je glumio u Spilbergovom filmu "Zona sumraka", u kome je snimao scenu sa helikopterom koji nisko leti a koji mu je slučajno odsekao glavu. 

Stiven Spilberg i pilot Dorset Vingo bili osumnjičeni zbog ubostva iz nehata, ali su naposletku oslobođeni.

EPA/Ernst Feix
 

Smrt na jahti 

Pre 35 godina, Natali Vud je otišla na krstarenje jahtom sa svojim suprugom Robertom Vagnerom, a pridružili su im se Krisofer Voken i Denis Dejvorn. Voken joj je u to vreme, bio partner u filmu "Brainstorm". 

Na tom izletu, Natali se navodno napila i pala sa broda. Slučaj je zvanično proglašen nesrećom. Tokom godina, razni ljudi su se javljali tvrdeći da su muškarci na brodu imali "dogovorenu priču" i da je ona verovatno gurnuta u vodu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online