Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 12.03.2018.
08:26
S. Đurić - Vesti A

Srpska lepota osvaja svet

Srpkinja Tamara Jemuović, koja je rođena u Torontu, najlepša je devojka Kanade. Već 14 godina godina takmiči se na izborima za mis, uvek je među deset najlepših devojaka, a 2014. godine predstavljala je Kanadu na Izboru za mis sveta. Iako je odrasla u Torontu, Tamara je vezana za Srbiju i ističe da je ponosna Srpkinja.

facebook.com
Sluša Cecu: Tamara Jemuović

- Obožavam svoje poreklo. Mama je rodom iz Trstenika kod Kruševca, a tata je iz Raške blizu Boljevca na Ibru. Išla sam u srpsku školu, idem u crkvu, slavim sve naše praznike. Kao dete dolazila sam u Srbiju gde sam provodila leta i to je ostavilo veliki trag na moje odrastanje. Omiljeno mi je kolo "Čačak" a slušam sve naše pevače - Cecu, Željka Joksimovića, Sandru Afriku, Elitni odred - rekla je Tamara.

Studirala je na univerzitetu u Kanadi, a potom je školovanje nastavila u Americi. Nakon toga vratila se u Toronto gde je počela da radi sa nekretninama.

- Volela bih da sam na Filipinama gde sam na takmičenju predstavljena kao Srpkinja, ali mi je drago što su tamo svi znali odakle sam. Sve vreme sam se družila sa devojkom iz Srbije, Teodorom Janković. Počela sam sa 14 godina, 2008. godine pobedila sam na izboru za najlepšu Srpkinju u Torontu. Svaka misica se bori za nešto, a ja se borim za prava životinja - ističe ova lepotica.

facebook.com
Glumila u spotu

Dijana iz Švajcarske

Srpkinja Dijana Cvijetić ponela je prošle godine lentu na Izboru za mis u Švajcarskoj. Dijana je rođena u Sent Galenu, ali je njena porodica srpskog porekla. Pre nekoliko godina o njoj su pisali mnogi švajcarski mediji zbog skandala kada se predstavljala kao mis Švajcarske, iako je tu titulu formalno imala druga devojka. Tada je završila na drugom mestu na Izboru za mis Švajcarske. Kada se prvoplasirana misica Leticija Guarino povukla s trona ubrzo nakon finala, Dijana je dobila i krunu, ali ne onu sa prepoznatljivim srcem koja je ostala kod Leticije.
- Predstavljam Švajcarsku u svetu, a Leticija samo u Švajcarskoj - rekla je tada Dijana. Ipak u ogranku Mis Švajcarska su tada izjavili da Leticija predstavlja tu zemlju i u svetu i kod kuće. Dijana obožava da sluša Bobana Rajovića u čijem se spotu jednom i pojavila.

Tamara tečno govori srpski jezik, na njenim automobilskim tablicama piše Srpkinja, što dodatno govori koliko je privržena zemlji svojih predaka.

Da su Srpkinje jedne od najlepših žena na svetu dokaz je i prelepa Monika Radulović koja je pre dve godine osvojila Australiju svojom lepotom. Imala je samo 18 meseci kada je sa porodicom zbog rata u Bosni morala da pobegne iz rodnog grada Zavidovići, prvo u Dansku, a potom u Australiju.

- Mama, tata i ja smo živeli u izbegličkom kampu u sobi od 12 kvadratnih metara. Nije nam bilo lako jer smo u Dansku stigli samo sa jednim malim koferom. Moji roditelji su morali da se snađu kako znaju i umeju, radili su razne poslove da bi nas prehranili - ispričala je jednom prilikom Monika.

Osim laskave titule, lepa Srpkinja se može pohvaliti i univerzitetskom diplomom, a njen Instagram profil je jedan od najposećenijih i najpraćenijih među njenim vršnjacima u Australiji.

Lepa Slavonka

Selina Ilinčić bila je pre dve godine na dobrom putu da ponese titulu najlepše devojke Norveške. Lepa Slavonka bila je tada pri vrhu svih anketa, a norveški mediji nisu prestajali da bruje o devojci čiji su se roditelji iz Istočne Slavonije doselili u Norvešku. Majka joj je iz Borova, a otac iz Dalja. Još kao devojčica izdvajala se svojom lepotom, ali je tokom školovanja bila žrtva vršnjačkog nasilja. O tome je otvoreno govorila za norveške medije, ističući da je to nije sprečilo da da sve od sebe i ostvari svoje snove.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online