Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 28.03.2018.
08:22
S. Đurić - D. Petrović A

Na kauču zbog stresa

Zbog stresnog posla, sve više pevača završi na kauču kod psihoterapeuta. Ne stide se da o tome pričaju, a sve više je onih koji u slobodno vreme čitaju literaturu iz ove oblasti.

N. Durović
Osetljiva: Nataša Bekvalac

- Poslednjih nekoliko godina čitam brojne psihološke knjige koje govore o tome kako na ljudski život utiče moć podsvesti. Čovek ponekad treba da posluša svoju podsvest, čak ako govori nešto negativno, iz toga će verovatno proizvesti nešto dobro. Podsvest je izuzetno čudna i dobra stvar - kaže Seka Aleksić.

Njena koleginica Slavica Ćukteraš među prvima je otkrila da je pomoć potražila kod psihologa.

- Moj problem je anksiozonost, povremeno mi se dešavaju napadi, ali se trudim da živim normalno. Opasno je kad se povučete u sebe. Moram da kažem da meni pomaže moj neuropsihijatar i često idem kod njega - ispričala je jednom prilikom Slavica.

Neda Arnerić je sa samo 16 godina ušla u svet glume, a zbog ranog odlaska iz porodičnog doma u Knjaževcu, kako kaže, posećivala je psihologa.

Hipersenzitivna Nata

Nataša Bekvalac je pre nekoliko godina posećivala poznatog novosadskog psihijatra, koji je bliski prijatelj njenog oca. Doktor je, kako su pisali mediji, utvrdio da je pevačica hipersenzitivna i ima poremećaj ravnoteže. Kako se pričalo, Nataša je sama zatražila pomoć stručnog lica nakon što se dugo borila sa stresom.

- Uvek sam brinula o sebi. Imam dovoljno godina, taman posla da sam preskočila psihijatra i psihologa. Pogotovo kad sam bila klinka, nije mi bilo lako. Na tim seansama sa psihologom uglavnom pričam o tome kako da ostanem normalna. I ostala sam, što je jako bitno - kazala je Neda.

Vrtoglavi uspeh u karijeri, posebno posle filma "Mi nismo anđeli" Mirki Vasiljević doneo je dodatni stres. Teško joj je palo kad su je ljudi bez ikakvog razloga vređali na ulici.

- Dobacivali su mi da sam glupa i loša kao osoba. Na mamin nagovor sam otišla kod psihologa na dve-tri seanse. Tada sam shvatila da ružne stvari koje nosi ovaj posao moram da prihvatim - rekla je Mirka.

Zlata Petrović je kod psihijatra potražila stručnu pomoć za svog sina Mikija, koji je svojevremeno imao probleme sa kockanjem.

- Kockanje je oblik zavisnosti i potrebno je lečenje. U razgovoru sa psihijatrom saznala sam mnogo toga, kao i kako da naučim da podnesem sve što me je snašlo - ispričala je jednom prilikom Zlata.

Ceca želela da bude psiholog

Da nije pevačica, Ceca Ražnatović bi bila psiholog.

- Da mogu da vratim vreme, studirala bih psihologiju ili pedagogiju. Volim decu i rad sa njima, posebno sa adolescentima - rekla je jednom prilikom Ceca.

Ovu njenu želju donekle je ispunio njen sin Veljko koji je upisao psihologiju u Beogradu, ali je vrlo brzo studije nastavio u Banjaluci.

Razloga za posete psiholozima je mnogo. Probleme imamo svi, a javne ličnosti su dodatno opterećene jer su stalno pod lupom javnosti.

Mnogima je teško da se pomire da nisu više uspešni koliko su nekad bili, ali najviše je depresivnih.

Stres, nesklad između mogućnosti i želja, nemoć, najčešće vode u depresiju, a u takvim situacija pomoć stručnog lica i adekvatna terapija je neophodna.












 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online