Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 06.07.2015.
06:30
Vestionline A

Redizajnirani "fića" ima 1.800 promena

FIAT je zvanično predstavio svoj novi model 500, a u italijanskoj kompaniji kažu da je na automobilu izvršeno čak 1.800 dizajnerskih izmena, što se na prvi pogled baš i ne može primetiti.

Simpatični italijanski gradski automobil u suštini je "osvežen" prethodni model koji se na ulicama prvi put pojavio pre osam godina. Među promenama koje se na modelu 500 lako mogu uočiti su redizajnirana prednja svetla, koja sada izgledaju dinamičnije, a tu je i zanimljivo rešenje prednjih dnevnih svetala za koja je korišćena LED tehnologija. Nove su i hromirane lajsne koje prednji kraj automobila, zajedno sa novodizajniranom maskom hladnjaka, čine markantnijim.

Zadnji deo automobila dobio je redizajnirana kućišta svetala koja su sada u obliku obruča, čime je njihov centralni deo uvek u boji karoserije. Smeštaj zadnjeg svetla za maglu i svetla za vožnju u rikverc sada je na ivicama novog branika na kojem, u zavisnosti od paketa opreme, mogu biti crni ili hromirani detalji.

Pored minimalnih korekcija na bočnim panelima, FIAT je za obnovljeni model 500 pripremio nekoliko novih modela 15 i 16-inčnih aluminijumskih felni. Ponuda boja karoserije proširena je dodavanjem dve nove boje (Glam Coral i Avantgarde Bordeaux), a za ljubitelje dvobojnih kombinacija u ponudi su opcije crno i žuto, odnosno crno i crveno.

Najvažnija promena u interesantno dizajniranoj retro unutrašnjosti je instaliranje Uconnect multimedijalnog sistema kojim se upravlja preko 5-inčnog displeja, a nudiće se u paketu opreme Lounge, a za isti paket FIAT opciono nudi i 7-inčnu TFT instrumentnu tablu.

Redizajniran je i upravljač na kojem su sada drugačiji tasteri, a tu su i nova znatno ergonomičnija sedišta, kao i nekoliko novih kombinacija za oblaganje sedišta i panela. Redizajnirana je i centralna konzola, 12V utičnica je prebačena na novo mesto, a sve zajedno dobilo je osetno bolju zvučnu izolaciju.

"Osveženi" FIAT 500 pokreću motori koji ispunjavaju Euro 6 normu, a prenos snage obavljaće se preko 5 i 6-stepenih ručnih menjača, a u opciji je i robotizovani menjač Dualogic. Osnovni motor u ponudi je poznati 1,2-litarski četvorocilindarski benzinac sa 69 KS, a pored njega FIAT 500 nudi se i uz 0,9-litarski dvocilindarski turbo-benzinski motor TwinAir koji će u slabijoj varijanti razvijati 85, a u snažnijoj 105 KS.

Ponuda motora uskoro će biti proširena eko verzijom 1,2-litarskog motora i 1,3-litarskim četvorocilindarskim turbodizel motorom MultiJet II koji će razvijati 95 KS.

Prvi primerci obnovljenog modela 500 u prodajnim salonima očekuju se početkom jeseni.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online