Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 16.07.2014.
08:00
cosmopolitan.hr A

Deset zapovesti brazilske depilacije

Spremate se za brazilsku depilaciju? Evo šta treba da izbegavate kada vas očekuje tretman vrućim voskom.

Foto: Ilustracija
 

1. Depilirajte se nedelju dana posle menstruacije!

Neće vam se ništa strašno dogoditi ako se depilirate tekom ili odmah posle menstruacije, ali činjenica je da je koža u tom periodu najosetljivija pa bi samim time tada depilacija mogla i najviše da boli.


2. Ne pijte kofein pre depilacije!

Napici poput kafe, ali i alkohola, može vas učiniti osetljivijima na bol.

3. Obavezno se pre depilacije istuširajte toplom vodom!

Bilo bi idealno kada biste se neposredno pre depilacije mogli istuširati jer topla voda otvara pore na koži pa se dlačice puno lakše i bezbolnije uklanjanju.

4. Popijte tabletu protiv bolova!

Ako već znate da bol prilikom depilacije teško podnosite, otprilike 45 minuta pre depilacije popijte tabletu potiv bolova.

5. Nemojte se depilirati sami!

Ako vas je neko naučio kako se to ispravno radi i imate iskustva, onda je u redu.  Ako ste se prvi put u životu odlučili isprobati brazilsku depilaciju, posetite stručnu i kompetentnu osobu.

6. Nemojte se brijati između dve depilacije!

Znamo da su sitne dlačice koje tek kreću izrastati iritantne i da biste najradije uzeli makazice, ali preporučujemo vam da to ne učinite jer nećete ništa posebno napraviti. Dlačice će vam samo biti još bockavije, a i za dva dana će ponovno biti tu. Samo imajte strpljenja!

7. Savetujte se sa stručnom osobom!

Možda silno želite dosadne dlačice rešavati brazilskom depilacijom, ali to ne znači da ste idealan kandidat za takve zahvate. Možda imate proširene vene ili neke druge probleme. Svakako pre depilacije razgovarajte sa stručnom osobom.

8. Izbegavajte seks i vežbanje jedan-dva dana posle depilacije!

Znojenje u kombinaciji sa sveže izdepiliranom i time super osetljivom kožom nije nikako dobra kombinacije, a posebice ne za sve one s inače super osetljivom kožom. Znojenje može nadražiti vašu kožu i uzrokovati crvenilo.


9. Izbjegavajte preusku odjeću!

Posle depilacije, vašoj je koži potrebno neko vreme da se oporavi i da tokom tog vremena slobodno diše. U to vreme nosite isključivo rublje od prirodnih materijala i privremeno zaboravite na uske farmerke i preuske haljinice od sintetike.

10. Istrajte u depilaciji!

Jednom kada se naviknete i otupite na bol, postaće vam potpuno normalno depilirati se. Najpreporučljivije iz estetskih razloga je depilirati se svake tri nedelje. Ali, činjenica je da što više puta napravite depilaciju, to će vaše dlačice biti sve slabije i ređe.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online