Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 21.07.2014.
08:00
pressonline.rs A

Zadržite bronzani ten što duže

Sezona oskudne odeće i uživanja u vrelom letnjem suncu je u punom jeku, a lepo je zadržati osećaj leta u našim mislima, ali i na koži, čak i kad ono prođe. Pre nego što vas sustigne ponekad monotona svakodnevica, donosimo vam savete kako da sačuvate bronzani ten što duže.

Svi volimo "čvarenje" na suncu i preplanuo ten, a postoje i trikovi koji će vam pomoći da boja traje što duže
 

Iako mnogi poštuju aristokratski ten, nito ne može da porekne privlačnost i seksepil preplanulog tela okupanog suncem. Koliko ćete uspeti da zadržite bronzanu put, pre svega zavisi od vašeg tipa kože, ali i nekoliko malih trikova koji će vam pomoći da što duže blistate!

Uslov za dugotrajnu preplanulost krije se u pilingu tela koji je najbolje uraditi pre odlaska na godišnji odmor i izlaganja suncu. Ali, ako vam je to promaklo - ne očajavajte. Iako vam svako tuširanje izgleda kao pretnja, važno je po povratku s letovanja napraviti dobar piling koji će koži omogućiti da prodiše nakon perioda u kom ste obilno nanosili raznorazne kreme i kremice.

Izbegavajte tuširanje vrućom vodom koje dodatno isušuje kožu i grubo trljanje peškirom. Kod izbora gelova za tuširanje, prednost dajte prirodnim sastojcima, tj. pazite da na deklaraciji pH vrednost bude što bliža vašoj koži.

Budući da je prvo i glavno pravilo lepe i negovane kože vlažnost, kožu po povratku s letovanja treba nahraniti. Korišćenje losiona "posle sunčanja" preporučuje se i nakon što ste prestali da se "čvarite", s obzirom da je njihov sastav prilagođen ekstremnim letnjim uslovima i povećanoj potrebi za hidratacijom. Preporučuje se i korišćenje ulja koja sadrže beta karoten, poput palminog ulja, a poslužiće i maslinovo ili bademovo ulje.

Jako je bitno da koristite adekvatnu zaštitu na suncu, a kako bi bronzani ten zadržali što duže, koristite i kremu za posle sunčanja

Kao dodatnu potporu svom preplanulom tenu, pomoć možete potražiti i u solarijumu, ali oprez – nemojte preterivati jer bronzani ten u zimskim danima izgleda lažno i vrlo nepotrebno. Tu su takođe i sredstva za samopotamnjivanje i bronzeri koji će dati vašoj koži lep sjaj. Kao i u slučaju solarijuma i ovde važi pravilo "manje je više" kako biste izgledali što prirodnije.

Uz male trikove iz kupatila, iskoristite i one iz svog ormara. Pravilo da svetla odeća naglašava preplanulost pokazalo se vrlo delotvornim, stoga se naoružajte belim, krem, žutim i ostalim krpicama u nežnim bojama.

Ipak, ne treba izgubiti iz vida činjenicu da se koža obnavlja približno svakih 28 dana, tako da ćete deo boje svakako izgubiti, ali ko kaže da ceo proces ne možete barem malo da usporite! U svakom slučaju, nakon korišćenja ovih trikova koža će vam biti nežna, baršunasta i neodoljivo seksi!

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online